Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă joi, la BT Arena din Cluj-Napoca, de campioana mondială en-titre, Spania, scor 84-71 (44-34), în meci contând pentru grupa A din preliminariile Campionatului European din 2021, faza a doua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 19 puncte, Richard 14, pentru România, respectiv Diez 21 şi Saiz 17 puncte, pentru Spania.

La meci au asistat peste 5.000 de spectatori.

Partida cu Spania a consemnat şi debutul la naţionala României pentru al doilea american naturalizat, Kris Richard, de la CSM Oradea.

Spania, campioana mondială en-titre, s-a prezentat la Cluj fără jucătorii din NBA şi Euroligă şi cu doar doi componenţi din echipa care cucerea aurul mondial.

Tot joi se va juca şi partida Polonia – Israel, între celelalte adversare din grupa A.

În al doilea meci din grupă, România va juca în deplasare, cu Israel, în 24 februarie, iar Spania va întâlni Polonia, cu o zi mai devreme.

Următoarea ”fereastră” de meciuri în grupă va fi în 27 şi 30 noiembrie, tricolorii urmând a juca cu Polonia pe teren propriu şi cu Spania în deplasare.

Primele trei echipe din fiecare din cele opt grupe se vor califica la turneul final, care va fi găzduit între 9-21 septembrie 2021 de patru naţiuni – Cehia, Georgia, Germania şi Italia. Gazdele joacă şi ele în calificări, dar au asigurate locurile la turneul final, indiferent pe locul vor încheia grupa, din care vor mai merge astfel doar două echipe.

Echipele de pe locul 4 în grupe, care nu ajung la EuroBasket 2021, vor intra în faza a doua a calificărilor pentru turneul final al Campionatului Mondial 2023.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.