România va evolua pe teren propriu împotriva echipei Luxemburgului, în turul I al Grupei a doua a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis. România a fost cap de serie la tragerea la sorţi care a avut loc marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luxemburg a promovat din eşalonul al IV-lea valoric în acest an, după ce a câştigat o grupă cu San Marino, Albania şi Liechtenstein şi s-a impus în play-off în faţa Macedoniei. Jucătorul cel mai bine clasat al viitoarei adversare a tricolorilor este veteranul Gilles Muller, 34 de ani, locul 26 ATP la simplu şi 102 la dublu, însă acesta nu a participat la întâlnirile din grupa a treia. Muller a jucat ultima dată în Cupa Davis în 2015.

La Sozopol, în Bulgaria, unde Luxemburgul a obţinut promovarea, echipa căpitanului-nejucător Johny Goudenbour a fost reprezentată la simplu de doi jucători fără clasament ATP în acest moment, Ugo Nastasi, 24 de ani, fost ocupant al locului 656 ATP, în 2015, şi Christophe Tholl, 22 de ani, fost ocupant al locului 1.639 ATP, în 2016. Alex Knaff, locul 1.285 de dublu, a jucat un singur meci de simplu, el evoluând în partidele de dublu, partener de obicei cu Tom Diederich, de asemenea fără clasament ATP.

Luxemburg are doar trei jucători în ierarhia ATP la simplu şi tot trei la dublu.

Partidele din turul I vor avea loc în 3 şi 4 februarie 2018. Pentru a reveni în Grupa I, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă pierd cu Luxemburg, tricolorii vor juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare.

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993 ca urmare a înfrângerii din confruntarea cu Israel, scor 0-5. La Ramat Hasharon din echipa română au lipsit cei mai buni jucători, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea.

Începând de anul viitor, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) testează întâlniri de două zile în grupele zonale ale Cupei Davis, cu meciuri care să se dispute după sistemul cel mai bun din trei seturi. Conform acestui proiect, în prima zi se vor juca două partide de simplu şi cea de dublu, iar în cea de-a doua zi ultimele două meciuri de simplu, toate după sistemul cel mai bun din două seturi.

De asemenea, loturile echipelor au fost mărite de la patru la cinci jucători, pentru a oferi o flexibilitate mai mare în alegerea tenismenilor. Dacă o echipă îşi asigură victoria după patru meciuri, al cincilea nu se mai dispută, iar dacă are avantaj de 3-0, se va juca doar un al patrulea meci, după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România - Luxemburg se va disputa după acest sistem nou.

Celelalte întâlniri din Grupa a II-a sunt următoarele:

Maroc - Georgia;

Slovenia - Polonia;

Zimbabwe - Turcia;

Egipt - Norvegia;

Danemarca - Irlanda;

Tunisia - Finlanda;

Lituania - Estonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.