Naţionala feminină de polo a României a învins, joi seară, la Bucureşti, reprezentativa Irlandei, scor 15-4, în primul meci din grupa preliminară A de calificare la Campionatul European din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Bazinul Steaua, tricolorele s-au impus cu 15-4, pe reprize 2-1, 5-0, 5-1, 3-2.

Tot joi, în celălalt meci al grupei A de la Bucureşti, Ucraina - Slovacia, scor 5-17.

Vineri, România va întâlni Slovacia, sâmbătă Ucraina, iar duminică echipa Germaniei.

Lotul României este format din jucătoarele Johanna Toth, Alina Olteanu, Ana Şerbănescu, Krisztina Szeghalmi, Briana Mihăilă, Diana Togănel, Xenia Bonca, Iulia Nonea, Andreea Bobeanu, Chelsea Gandrabura, Ecaterina Silişteanu, Bianca Dumitru, Alexia Matei, Teresa Iliescu, Demi Cărpătorea şi Szabina Szilagyi.

Este pentru prima dată când România organizează un turneu continental de asemenea calibru.

Turneul similar masculin, la care participă şi România, va avea loc în Malta, iar tricolorii vor juca în prdine cu Lituania (vineri), Irlanda (sâmbătă) şi Malta (duminică).

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica la Campionatul European, care va avea loc la Split (Croaţia), între 27 august şi 10 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.