Rohan Bopanna urcă pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin ca urmare a victoriei pe care a obţinut-o alături de Matt Ebden în sferturile de finală de la Australian Open. Bopanna devine astfel, la 43 de ani, cel mai în vârstă jucător care reuşeşte acest lucru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perechea indiano-australiană a învins cuplul argentinian Máximo González/Andrés Molteni cu 6-4, 7-6 (7-5), miercuri, în sferturile de finală pe Melbourne Park.

Bopanna a declarat că accederea pe locul 1 la vârsta de 43 de ani va avea un impact global.

"Pur şi simplu va inspira o mulţime de oameni, şi nu cred că doar în tenis", a spus el. "Oameni din întreaga lume, având 40 de ani şi peste, îi va inspira într-un mod diferit".

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019.

Bopanna va avea 43 de ani şi 330 de zile la finalul turneului, duminică.

Lisa Raymond a fost recunoscută ca fiind cea mai în vârstă nr. 1 la dublu feminin, la 39 de ani în momentul în care a renunţat la coroană pentru ultima dată în 2012.

Serena Williams este cea mai în vârstă femeie care a ocupat locul 1 la simplu, la 35 de ani. Recordul lui Roger Federer la simplu masculin, la 36 de ani, ar putea fi doborât anul acesta de Novak Djokovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.