Fostul internaţional croat Robert Prosinecki a fost numit, vineri, selecţionerul echipei naţionale a Muntenegrului, a anunţat Federaţia Muntenegreană de Fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prosinecki urmează să semneze duminică un contract pe un an. Numirea sa a fost aprobată în unanimitate de comitetul executiv al federaţiei.

Fostul mijlocaş, component al echipei Croaţiei care a ocupat locul trei la Cupa Mondială din 1998 din Franţa, îi succede lui Miodrag Radulovic, care nu şi-a reînnoit contractul în decembrie.

Prosinceki, în vârstă de 55 de ani, este al şaptelea antrenor al Muntenegrului de la obţinerea independenţei ţării în 2006. El va debuta în noua sa funcţie la amicalul pe care Muntenegru îl va disputa cu Belarus, la 21 martie. Muntenegru va juca, de asemenea, un amical împotriva Belgiei în 5 iunie, pe Stade Roi Baudouin.

Prosinecki a fost antrenor secund al Croaţiei şi selecţioner al Azerbaidjanului şi Bosniei. De-a lungul unei cariere strălucitoare ca jucător, el a evoluat la Steaua Roşie Belgrad, cu care a fost încoronat campion european la nivel de club în 1991, la Real Madrid, FC Barcelona şi FC Sevilla.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.