Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că va plăti suma totală de 1,15 milioane de euro pentru a stinge litigiul dintre jucătoarele din prima ligă şi cluburi, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"RFEF va plăti o parte din salariile jucătoarelor din Primera Division Iberdrola cu scopul de a debloca situaţia dintre cluburi şi sportive. RFEF va garanta un salariu minim de 16.000 pentru 18 jucătoare din fiecare echipă şi va încheia o înţelegere, după ce actualul contract pentru drepturile de televizare se va încheia, astfel încât salariul minim să crească la 18.000 sau 20.000 de euro", se arată într-un comunicat al RFEF.

Federaţia a luat această decizie după o întâlnire a preşedintelui Luis Rubiales cu fotbalistele.

Luna trecută, jucătoarele din prima ligă spaniolă de fotbal au anunţat că vor intra în grevă, începând cu 16 noiembrie, fiind nemulţumite de salariile pe care le primesc.

O proporţie de 93 la sută dintre jucătoarele celor 16 cluburi spaniole de top a votat intrarea în grevă, după ce o întâlnire a Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE) şi Asociaţia cluburilor de fotbal feminin (ACFF) s-a încheiat fără niciun acord.

Jucătoarele cer un salariu minim în prima ligă de 12.000 de euro net pe lună, în timp ce cluburile nu sunt dispuse să le ofere decât 8.000 de euro.

"Nu s-a ajuns la niciun acord cu ACFF şi, ca urmare, o grevă pe termen nelimitat a fost cerută la meciurile din prima divizie, care vor începe în week-end-ul 16-17 noiembrie", a precizat AFE, într-un comunicat.

"Suntem sută la sută jucătoare de fotbal, în fiecare oră a zilei", a declarat Ainhoa Tirapu, vicepreşedintele comitetului de fotbal feminin al AFE şi portar al echipei Athletic Bilbao.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.