Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, reprezentativa Danemarcei, cu scorul de 32-25 (19-13), în primul meci al turneului preolimpic 2, echipele care au mai înregistrat victorii în prima zi a celor trei turnee fiind Muntenegru, Japonia, Olanda, Rusia şi Suedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele complete ale meciurilor de vineri la turneele preolimpice feminine sunt următoarele:

La Aarhus: Muntenegru-Uruguay 34-19 (15-10), România-Danemarca 32-25 (19-13).

Sâmbătă sunt programate partidele România-Uruguay (ora 18.45) şi Danemarca-Muntenegru (21.00), iar duminică, în ultima zi a turneului, cele dintre Muntenegru-România (18.30) şi Danemarca-Uruguay (21.00).

La Metz: Japonia-Tunisia 37-20 (19-8), Olanda-Franţa 24-17 (9-7).

Sâmbătă se vor juca meciurile Olanda-Japonia şi Franţa-Tunisia, iar duminică cele dintre Tunisia-Olanda şi Franţa-Japonia.

La Astrakhan: Polonia-Rusia 25-27 (11-11), Suedia-Mexic 41-20 (21-9).

Sâmbătă se vor juca Polonia-Suedia şi Rusia-Mexic, iar duminică, Rusia-Suedia şi Mexic-Polonia.

Primele două clasate la fiecare turneu vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Şase echipe sunt deja calificate la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.