Joi s-au jucat meciuri doar în grupele A şi D la Campionatul Mondial din Japonia. România, aflată pe locul 4 în grupa C, va disputa vineri ultima partidă, cu Ungaria, şi este obligată să câştige pentru a se califica în grupele principale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele de joi sunt: Cuba – Slovenia 26-39, Serbia – Olanda 23-36, Norvegia – Angola 30-24 (grupa A), Congo – China 25-24, Japonia – Rusia 23-33, Suedia – Argentina 30-23 (D).

Vineri se vor juca meciuri în toate cele patru grupe, iar în grupa C, România se va confrunta cu Ungaria, de la ora 12.00, pentru calificarea în grupele principale. Ungaria se află pe locul 3, iar România pe 4, ambele cu câte 4 puncte. Echipa câştigătoare va merge mai departe.

Pentru căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, partida cu Ungaria va avea şi o altă conotaţie.

”Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut şi chiar sunt curioasă cum o să fie senzaţia din ziua meciului. Cu siguranţă îşi doresc la fel de mult ca şi noi victoria şi îsi doresc să meargă cu cât mai multe puncte în grupa principală”, a spus Neagu înaintea confruntării de vineri.

Celelalte meciuri de vineri în grupa C sunt între Muntenegru – Spania, ambele deja calificate mai departe, şi Senegal – Kazahstan (0 puncte fiecare).

Echipele eliminate din grupe vor evolua apoi în meciuri de clasament final.

Rezultatele tricolorelor de până acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan şi 26-27 cu Muntenegru.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.