Un raport dat publicităţii luni arată ignoranţa Comitetului Olimpic al SUA (USOC) în legătură cu faptele fostului medic al echipei americane de gimnastică Larry Nassar, găsit vinovat pentru sute de agresiuni sexuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul de 233 de pagini, comandat de USOC şi realizat de un cabinet de avocaţi, acuză responsabili ai comitetului olimpic american că nu au reacţionat imediat după primele acuzaţii în cazul Nassar în 2015 şi au încercat să acopere scandalul, care a izbucnit în 2016.

Fostul director general al USOC Scott Blackmun, care a demisionat în februarie, şi actualul director pentru performanţa sportivă a comitetului olimpic american Alan Ashley sunt direct vizaţi pentru lipsa lor de acţiune.

Cei doi nu ar fi luat măsurile necesare după ce au fost alertaţi, din iulie 2015, de către fostul director al federaţiei americane de gimnastică, Steve Penny.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.