Tehnicianul Mircea Rednic va semna un contract cu gruparea Mouscron, penultima în clasamentul primei ligi belgiene, românul fiind aşteptat, marţi, în Belgia, pentru stabilirea ultimelor detalii ale contractului, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mouscron este un club controlat de impresarul israelian Pini Zahavi, prin fondul de investiţii "Gol Football Malta LTD" care îi aparţine. Gruparea belgiană apare, potrivit gsp.ro, în dosarul Football Leaks, în legătură cu transferul fundaşului Cristian Manea de la FC Viitorul la Apollon Limassol, pentru care gruparea patronată de Gheorghe Hagi a plătit un comision de un milion de euro la o sumă de transfer de 2,5 milioane de euro.

Potrivit lesoir.be, Rednic îl va înlocui la conducerea tehnică a formaţiei belgiene pe Glen De Boeck, care a fost demis, luni, în urma rezultatelor slabe înregistrate.

Mouscron ocupă locul 15, penultimul, în clasament, după 17 etape, cu 11 puncte, din trei victorii şi două rezultate de egalitate.

Rednic nu a mai antrenat din luna mai, când şi-a reziliat de comun acord contractul cu FC Dinamo. În vârstăd e 54 de ani, el a mai pregătit în Belgia echipele Standard Liege şi Gent.

Gheorghe Hagi, patronul clubului Viitorul, a plătit un milion de euro comision unei firme din Malta din suma de 2,5 milioane de euro încasată pentru transferul jucătorului Critian Manea de la gruparea constănţeană la Apollon Limassol, a scris, luni, Gazeta Sporturilor, care a intrat în posesia unor contracte din dosarul Football Leaks, ce cuprinde peste 18 milioane de documente, cercetate în ultimele 7 luni de 60 de jurnalişti strânşi în consorţiul European Investigative Collaborations.

Cristian Manea a fost cedat în iulie 2014 de la FC Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro. Din această sumă, gruparea română a virat un milion de euro către Dito Trading and Consulting Limited, în baza unui contrat de consultanţă.

Potrivit gsp.ro, Manea nu a fost niciodată în Cipru, el a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. El a mai rămas un sezon la FC Viitorul, conform înţelegerii cu Apollon. În vara anului 2015, Apollon l-a împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde jucătorul român evoluează şi acum. Îniţial, în presă s-a scris că Manea a semnat cu Chelsea Londra, de unde ar fi fost împrumutat la Mouscron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.