Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a anunţat, marţi seară, că a primit decizia motivată cu privire la cazul sportivei Simona Halep şi a notat că a participat la audieri în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ANAD a participat la audieri în procesul de gestionare a cazului Simonei Halep în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei.

În decizia făcută publică astăzi, tribunalul Sport Resolutions a reţinut cele două abateri de care a fost acuzată Simona Halep şi anume: prezenţa în proba de urină şi utilizarea substanţei Roxadustat, precum şi utilizarea unei substanţe sau metode interzise pe parcursul anului 2022, pe baza recoltării şi analizei a 51 de probe biologice de sânge oferite de sportivă ca parte a programului paşaportul biologic.

Conform art 10.9.4.1 din TADP, acuzaţiile formulate de ITIA, aşa cum au fost menţionate  anterior, au fost gestionate împreună ca fiind o singură abatere, motiv pentru care Tribunalul a impus o sancţiune de 4 ani de suspendare din activitatea sportivă.

Decizia poate fi contestată exclusiv la CAS, conform prevederilor art. 13 din TADP.

Având în vedere că România este ţară semnatară a Codului Mondial Anti-Doping https://anad.gov.ro/web/images/home-page-boxes/codul-mondial-anti-doping-2021.pdf, ANAD va respecta prevederile din Cod incluse mai jos:

Art. 15.1 din Codul Mondial Anti-Doping - Caracterul automat obligatoriu al deciziilor luate de organizaţiile antidoping semnatare

15.1.1 O decizie privind încălcarea reglementărilor anti-doping dispusă de o organizaţie anti-doping semnatară, un organism de apel (Articolul 13.2.2) sau CAS va deveni automat obligatorie, după notificarea părţilor, nu doar pentru părţile care iau parte la procedură, dar şi pentru orice semnatar din orice sport...", se arată în comunicatul ANAD.

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Decizia a fost anunţată marţi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.