Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri seară, după remiza din meciul amical cu RD Congo, scor 1-1, că decizia ca Vlad Chiricheş să fie căpitan a fost luată de jucători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost decizia jucătorilor ca Vlad Chiricheş să fie căpitan", a spus Burleanu, conform Dolce Sport.

Oficialul român a afirmat că deşi şi-a fi dorit o victorie, rezultatul meciului cu RD Congo nu a contat. "Rezultatul nu a contat, au contat mai mult reglajele, au fost şi multe schimbări. Ne-am fi dorit o victorie, pentru moral. Toţi jucătorii vin după campionate lungi, dificile, unii dintre ei nu au venit din prima zi de cantonament. Critici vor fi întotdeauna, dar trebuie să ţinem cont că a fost doar un meci de pregătire. Dacă am fi câştigat ar fi trebuit să ne bucurăm şi să spunem că am ieşit deja de faza grupelor la Euro?", a precizat Burleanu.

Echipa naţională a României, aflată în pregătirea pentru turneul final al Campionatului European din Franţa, a terminat la egalitate, miercuri, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa statului RD Congo, într-un meci amical disputat pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como.

România a deschis scorul prin Stanciu, în minutul 27, RD Congo restabilind egalitatea prin Bokila, în minutul 87.

Imediat după meci, fundaşul Răzvan Raţ a declarat că nu ştie motivele pentru care nu a purtat banderola, iar selecţionerul Anghel Iordănescu a spus că a fost decizia lui să-l numească pe Chiricheş căpitan pentru a-l lăsa pe Raţ să aibă "responsabilitatea propriului joc pentru că vine după o accidentare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.