Pilotul ceh Ales Loprais şi echipajul său, care concurau la categoria campioane la Raliul Dakar, nu au luat startul în etapa a zecea, miercuri, ca urmare a implicării în accidentul care a dus la moartea unui spectator, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loprais, în vârstă de 43 de ani, s-a pus la dispoziţia autorităţilor pentru ancheta în acest caz, a precizat ASO, organizatorul raliului.

“Ţin să transmit condoleanţe familiei şi prietenilor săi. Sunt dezolat şi ceea ce s-a întâmplat mă va bântui toată viaţa”, a declarat Loprais. “O viaţă umană s-a dus şi eu sunt de vină, pentru că eram la volaan, însă trebuie să spun că nu aveam nicio idee, la fel ca restul echipajului. Noi nu l-am văzut deloc”, a adăugat el.

În vârstă de 69 de ani, victima a fost lovită de camion în timp ce făcea fotografii, în spatelel unei dune.

deşertice, dar totuşi atrage spectatori, deşi în proporţii mult mai mici decât atunci când cursa se disputa în America Latină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.