Slecţionerul echipei naţionale, Mirel Rădoi, spune că, deşi reprezentativa "tricoloră" era pregătită să joace barajul cu Islanda, care a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, sănătatea tuturor este mult mai importantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiţi să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competiţiile naţionale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua aşa cum preconizează UEFA. Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naţionalei, cât şi pentru toţi suporterii României, din ţară şi din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiţie! Fiţi responsabili şi protejaţi-i pe cei de lângă voi! Hai, România!”, a spus Mirel Rădoi, selecţionerul primei reprezentative.

Adrian Mutu, selecţionerul naţionalei de tinerete a României, a precizat că amânarea meciurilor este soluţia cea mai bună: “Este singura decizie care se putea lua. Era imposibil deja să putem juca în această lună, având în vedere ce se întâmplă în lume. Sunt nerăbdător să debutez pe banca echipei naţionale, să ascult din nou imnul pe stadion, de la nivelul gazonului, dar trebuie să mai aştept. Să sperăm că aceste meciuri se vor putea disputa în luna iunie, asta ar însemna că situaţia în ceea ce priveşte sănătatea publică se va ameliora. Cel mai important acum este să ascultăm recomandările autorităţilor. Să dăm dovadă de responsabilitate, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi nouă. Vom avea timp să le facem pe toate”.

Reprezentativa României, condusă de Mirel Rădoi, ar fi trebuit să dispute pe 26 martie, la Reykjavik, în Islanda, semifinala play-off-ului pentru EURO. Apoi, dacă tricolorii ar fi învins, ar fi jucat, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

De asemenea, România U21 avea programat pe 31 martie, la Ploieşti, meciul cu Danemarca U21, în preliminariile pentru EURO 2021.

Toate cele trei partide au fost amânate pentru luna iunie, sub rezerva revizuirii situaţiei în ceea ce priveşte pandemia Covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.