Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o decizie privind viitorul său la echipa naţională se va lua după ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa cum v-am rugat, am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie se va lua după aceste două meciuri. Le mulţumesc (n.r. - jurnaliştilor) pentru întrebările pe care le-au adresat, pentru că au înţeles că nu vreau să discutăm despre această situaţie, pentru că a rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri.

(n.r. - dacă s-a grăbit cu anunţul plecării de la naţională) Dacă nu mă gândeam, nu făceam acel anunţ. Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva şi ce ne face pe noi să credem că după aceaste două meciuri vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup, indiferent de jucătorii care s-au tot schimbat pe aici a rămas aceeaşi la ultimele partide. Asta înseamnă că deja încep să fie un grup foarte puternic, indiferent dacă lipsec 3-4-5 jucători sau sunt alţi 3-4 jucători noi, atmosfera la echipă rămâne aceeaşi. Eu cred că în sânul lotului deja îşi dau seama cât de aproape sunt de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Nu cred că o să fie probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători.

"(n.r. - despre meciul cu Islanda) În momentul de faţă, noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda şi cred că ăsta ar trebui să fie un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul 2. Cred că, din punctul ăsta de vedere, avem un avantaj, Islanda, chiar dacă la nivel teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la under 21 şi atunci e o echipă care vine să joace fără a avea ceva de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că noi nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Echipa arată mult mai multă determinare (n.r. - faţă de meciul cu Islanda din barajul pentru Euro-2020), am câştigat spirit de echipă, spirit de sacrificiu şi astea lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi, de acum încolo, indiferent de adversar, trebuie să le păstrăm. Echipa naţională arată mult mai bine acum decât la barajul cu Islanda. Poate fi ca un meci de box (n.r. - mâine), sperăm că nu vom fi cei cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit.

(n.r. - dacă se teme de o relaxare după ce România a învins Islanda în meciul tur) Este posibil ca acest gând să-l aibă jucătorii, dar vom avea grijă zilele acestea ca jucătorii să-şi dea seama că indiferent ce s-a întâmplat în tur este cu toul şi cu totul altă partidă şi o presiune mult mai mare pe noi, va trebui să reacţionăm la fel ca în meciul tur, iar singura diferenţă pe care aş dori-o este ca să abordăm primele zece minute mult mai bine decât am făcut-o în Islanda.

(n.r. - dacă este un avantaj că meciul Armenia - Macedonia de Nord se va juca mai devreme) M-am gândit şi eu mult timp când am văzut ora disputării partidei, pentru că la ce s-a întâmplat la meciul nostru în Macedonia... Noi am aflat înainte de partida noastră că Liechtenstein a făcut un rezultat de egalitate în Armenia şi noi am început relaxaţi acea partidă. Chiar dacă am avut şansa unei victorii prin ratarea uriaşă a lui Andrei Cordea şi ei au avut alte situaţii şi eu sunt sigur că au venit pe acel rezultat pe care noi îl ştiam dinainte, pentru că am revăzut meciul şi a fost o relaxare a echipei, sunt momente care nu s-au mai întâmplat până acum la echipa naţională, mă refer la greşelile care s-au făcut. Nu ştiu dacă va fi un avantaj sau und ezavantaj din punctul ăsta de vedere, pentru că mă gândesc şi la ce rezulat ar putea fi. Dacă, de exemplu, câştigă Macedonia de Nord, va fi o presiune în plus, dacă nu se termină egal şi câştigă Armenia, atunci poate fi un avantaj pentru noi, pentru că e greu de crezut că, în ultima partidă, Armenia reuşeşte să bată Germania. 

(n.r. - despre absenţa spectatorilor) Am preferat de multe ori să nu vorbesc despre lucrurile astea, despre politică în general, despre măsurile acestea care se iau, dar mi se pare ceva incredibil. Adică ne vaccinăm ca să putem merge la mall, într-un spaţiu închis şi nu suntem primiţi pe stadioane, într-un spaţiu deschis. Cred că, în momentul de faţă, cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Asta nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau nu, fiecare e liber să aleagă ce vrea. Dar în momentul de faţă şi România, şi echipa naţională, şi suporteri, şi oamenii normali cred că aveau nevoie să fie participanţi la un asemenea eveniment sportiv. În mod normal şi logic era ca echipa naţională a României să dispute acest meci cu spectatori în tribune.

(n.r. - despre raportul supraunitar portari/atacanţi din lot)  Avem patru portari pentru că unii dintre ei sunt tineri şi deja trebuie să se obişnuiască cu echipa naţională. Din punctul nostru de vedere, sunt portarii care la momentul actual sunt cei mai buni din România şi trebuie să se obişnuiască cu antrenamentele de la echipa naţională, cu atmosfera. Vizavi de atacanţi, sunt trei plus că ar putea să apară şi al patrulea, care poate fi Tănase. Pentru aceste două meciuri ne-am gândit că sunt suficiente cele trei soluţii alese plus Tănase, dacă va fi nevoie să joace număr 9. 

(n.r. - despre convocarea lui Puşcaş, atacant care nu este în formă) Pentru un atacant contează foarte mult golurile, dar asta nu înseamnă că, în timpul partidei sau în pregătirea unei partide, staff-ul unei echipe se uită numai după atacant. La partida cu Germania, George a avut în faţă doi dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume şi cred că le-a făcut faţă cu brio. Atât timp cât a fost pe teren a încercat să-şi ajute echipa în ambele momente, şi ofensiv şi defensiv. Trece printr-o perioadă în care, statistic vorbind, nu marchează foarte mult. Sper ca la meciurile de acum să înscrie, dar noi suntem mulţumiţi de randamentul lui, de felul cum se pregăteşte la antrenamente. Am vorbit cu Paunovici, antrenorul lui Reading, care îmi spune că se pregăteşte foarte bine. Lucrează suplimentar la nivel de finalizare şi nu este o problemă doar a lui George, la nivel de echipă au o problemă la nivel de atacanţi. Cred că mai îngrijorător este pentru George că nu marchează, m-aş pune în locul lui. Dar pentru noi sunt şi alte aspecte care ne interesează şi le face bine. 

(n.r. - despre neconvocarea lui Keşeru) Sunt mai mulţi atacanţi pe care noi îi urmărim, dar asta este soluţia la care am ajuns. În perioada de două săptămâni în care FCSB a avut acele probleme, a existat un număr restrâns de jucători care participau la antrenamente. El nu era într-un efectiv complet pentru a se antrena zi de zi, chiar dacă ştiu că este un tip destul de serios şi se antrenează şi după antrenamente. Am decis ca de această dată să nu facă parte din lot pentru că avea puţine meciuri, puţine minute şi de antrenament şi de meciuri şi i-am preferat pe ceilalţi care au venit. Dacă ne referim că Denis Alibec nu a marcat în Liga I şi Keşerul a făcut-o, v-am spus, nu este singurul criteriu pentru un atacant.

(n.r. - despre diferenţele între jucătorul Mirel Rădoi şi antrenorul Mirel Rădoi) Acum sunt mai bătrân, mai urât şi mai sărac.

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. 

Aflaţi pe locul 2 în clasamentul grupei, "tricolorii" sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câştiga ambele partide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.