Fostul antrenor al FC Steaua Mirel Rădoi a răspuns atacului formulat la adresa sa de Gabriel Tamaş şi a declarat, joi, că dacă ar spune tot ce ştie despre fundaş, acesta şi-ar rezilia contractul cu gruparea patronată de Gigi Becali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A aşteptat să se încheie campionatul pentru a putea răspunde. Îmi pare rău pentru el pentru că a făcut această declaraţie nefericită. Eu sper ca cineva să-l fi alimentat că dacă a gândit-o el e foarte grav. Din păcate chiar a ajuns la unele limite şi din punctul meu de vedere şi-a băut şi creierul, atât cât mai avea. Să fie sănătos, dacă şi el o fi vreun Dobrin II şi noi nu ştiam. El a cam trecut ca trenul prin gară pe unde a fost", a declarat Rădoi, la Dolce Sport.

Fostul antrenor stelist a povestit ce se întâmpla în cantonamente în perioada când era la echipa naţională, împreună cu Tamaş. Rădoi susţine, totodată, că Tamaş are probleme cu fiscul francez de pe vremea când a evoluat la Auxerre.

"Se juca şi poker,şi rummy, dar nu până la 07-08.00 dimineaţa, pentru că la 8.00 aveam micul dejun. Nu am cum să stau cu Gabi Tamaş să beau până la 07.00. În primul rând că nu ştiu cine se poate compara cu el. Mă duc cu el la un pahar de vin, că eu aşa îi pot numi, şpriţ îl poate numi el pentru că este sifon.... Mă apuc cu el, beau o sticlă, poate două, apoi mă duc să mă culc, că nu pot să continui. Îl las acolo, eu mă duc şi mă odihnesc 4-5 ore, dar el nu mai termină. Dacă vrea, mai jucăm pocker, ca să-i mai dau nişte bani, că am auzit că nu poate să meargă în Franţa, pentru că îl ia de pe aeroport, că nu şi-a plătit taxele de când a trecut cu trenul pe acolo, pe la Auxerre. Dacă spun totul, mâine îşi reziliază contractul cu Steaua", a declarat Rădoi.

Tamaş a jucat maximum şase luni la echipele la care a fost legitimat, a adăugat Mirel Rădoi.  

"Eu pe unde am fost am jucat. Pe unde a fost el, nu cred că a jucat mai mult de şase luni. În afară de Celta Vigo şi Dinamo, nu cred că are pe undeva mai mult de 15-20 de meciuri jucate, deci nu poate să spună că am păcălit fotbalul. Eu am preferat să nu mă duc la echipe aşa faimoase precum cele la care a fost el prezent şi nu a jucat. El a fost ca trenul în gară, a boxat la echipele la care a fost", a spus fostul director sportiv al FC Steaua, funcţie pe care a ocupat-o pentru că nu avea licenţă de antrenor.

MIrel Rădoi a mai spus că lui Tamaş ar trebui să i se facă teste antialcoolice, nu antidpoing. 

"Nu am nicio vină că înaintea meciului cu Pandurii el a stat până dimineaţa în club. Nu am nicio vină că nu s-a prezentat la antrenament a doua zi, era la 09.30 micul dejun, la 10.30 antrenamentul. Nu s-a prezentat. La 13.30, l-a sunat pe Dică, noi eram deja pe autostradă... Am înţeles după că l-a şi bătut cineva, că era cu ochiul vânăt şi i-a fost ruşine. Am eu ceva personal cu Gabi Tamaş când la mine a jucat din primul meci? Cum se fac testele antidoping, trebuia să-i facă şi lui de alcoolemie. Dacă mă antrenez două săptămâni, aşa joc şi eu, numai bufa-bufa, să o dau în tribună. La meciul cu Dinamo, cu tot respectul pentru el, Rotariu, care are 65 de kilograme, l-a împins şi l-a dat la o parte, parcă era la fotbal american", a afirmat Rădoi.

El s-a declarat dezamăgit că nu a fost apărat în conflictul cu Tamaş de conducerea clubului Steaua: "La ce s-a întâmplat în ultima perioadă, nici nu mă mai miră că clubul nu a luat nicio poziţie. Dar n-am vreo pretenţie să iasă cineva să-mi ia apărarea. Asta e părerea lor, ideea lor, înseamnă că ei sunt de acord cu asta. Poate ei sunt de acord cu ideea asta".

Fundaşul Gabriel Tamaş a declarat, marţi seară, că fostul său antrenor de la Steaua, Mirel Rădoi, nu-şi doreşte să fie convocat la Euro-2016, subliniind că acesta a jucat doar în România, în rest păcălind fotbalul.

"Ne bucurăm că am încheiat cu dreptul, orice meci trebuie să-l căştigăm. Acum ne gândim la vacanţă. Unii nu-şi doresc să mă duc la Euro, mă refer la Mirel Rădoi, el s-a luat la mine şi când m-a dat afară. Nu poate număra câte ţări am jucat eu. El a jucat în România, la Steaua, bravo lui, în rest a păcălit fotbalul. Am avut două zile libere, am fost invitat la un botez, era normal, aveam o datorie, omul era invitat . Dacă greşesc cu ceva, să-mi spună nea Puiu şi nu mai vin. Viaţa merge înainte şi cu mine şi fără mine la naţională. Rădoi vorbeşte mult, să vorbească de când am stat până la 7-8 dimineaţa când eram convocaţi la naţională, el vorbeşte mult", a declarat Tamaş, conform Digisport.

Întrebat unde se vede sezonul viitor, Tamaş a răspuns: "Mă văd şi la Steaua sezonul viitor, vreau să ridic trofee, să întrec pe cineva".

Gabriel Tamaş a fost dat afară de Mirel Rădoi, anul trecut, când acesta conducea Steaua, el revenind în iarnă la echipa pregătită acum de Laurenţiu Reghecampf.

Patronul Gigi Becali a comentat, joi, acest conflict, fiind de prere că nimeni nu a fost jignit. "M-a deranjat foarte tare ce a zis Tamaş, dar am vorbit cu alţi oameni şi mi-au zis că sunt între ei, fotbalişti, nu l-a jignit cu nimic. Şi Mirel s-a luat de el, i-a zis, e între ei, bărbăteşte. O să vorbesc şi cu Mirel să văd dacă l-a deranjat, dar nu e răzbunător. Sunt discuţii între ei. Tamaş e un om extraordinar, dar are nebuniile lui."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.