Clubul Paris Saint-Germain trebuie să facă rost în scurt timp de 80 de milioane de euro pentru a respecta regulamentul UEFA privind fair-play-ul financiar, informează postul RMC, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a cheltuit sume record pe transferul unor jucători - 222 de milioane de euro pentru Neymar şi 180 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe (opţiunea cumpărare a francezului este amânată până în iunie 2018) - PSG trebuie să-şi echilibreze bugetul în următoarele luni pentru a nu risca să fie exclusă din Liga Campionilor.

UEFA a deschis în septembrie o anchetă care vizează clubul Paris Saint-Germain, în cadrul programului de monitorizare a respectării de către grupări a regulilor fair-play-ului financiar. Oficialii parizienilor au fost deja audiaţi, la 5 octombrie, în cadrul acestei investigaţii. Potrivit RMC, conducătorii clubului PSG spun că au o colaborare bună cu anchetatorii forului european şi că s-au pregătit foarte bine pentru acestă primă confruntare.

PSG are la dispoziţie mai multe pârghii pentru a-şi echilibra balanţa financiară, între care renegocierea unor contracte de sponsorizare şi creşterea încasărilor din comercializarea produselor de merchandising. Acestea ar putea aduce 15 milioane de euro în conturile liderului din Ligue 1. Apoi, în ianuarie, PSG se va despărţi de unul-doi jucători cu cotă bună, cei vizaţi fiind Lucas, mai mult rezerevă în meciurile din acest sezon, Javier Pastore sau Angel Di Maria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.