Preşedintele FC Dinamo, Florin Prunea, a declarat, marţi, că perciolul este ca gruparea "alb-roşie" să nu primească licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I, situaţie sinonimă cu retrogradarea, după retragerea finanţării de către acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că jucătorii dinamovişti nu şi-au primit salariile pe o lună, primele de victorie şi banii pe chirii.

"Pe partea sportivă, va fi destul de dificil, pentru că am promis jucătorilor că în scurt timp se vor achita datoriile financiare. Din păcate nu o să ne putem ţine de cuvânt, deşi eu sper să ne putem ţine de cuvânt şi sper să apară cineva care să vină şi să investească. Partea financiară este una clară din punctul meu de vedere, chiar dacă nu am fost angrenat în niciun fel în negocierile pe care domnul Negoiţă le-a purtat cu diverse persoane. Lucrurile sunt simple, avem un club curat. Datoriile către jucători sunt mult mai mici decât la alte cluburi, sunt trei echipe deasupra noastră care au restanţe de două luni, unele de chiar trei luni, nu mai vorbesc de alte cluburi care plătesc la trei luni sau la cinci luni. Mai au de încasat bonusurile pentru victorie, fiecare cum le-a negociat şi mai au de încasat chirii lunare. Ce pot să-i asigur pe jucători şi pe dumneavoastră este că sunt contracte curate, lacrimă, nu cum sunt la alte echipe, cu primele trecute pe regulamentul de ordine interioară, care se încasează numai când vor cei care decid. La Dinamo, contractele sunt clare. Pericolul este foarte simplu. În momentul de faţă suntem curaţi, lucru dovedit şi de fair-play-ul financiar, cu care nimeni nu se joacă, dar dacă acest bulgăre pleacă, părerea mea e că Dinamo nu va primi licenţa şi ştiţi foarte bine ce înseamnă asta. Nu ascund faptul că am încercat să îl conving pe domnul Negoiţă să nu renunţe, din păcate nu am reuşit. Eu vreau să-i mulţumesc ca dinamovist pentru ceea ce a făcut în aceşti ani şi din punctul meu de vedere rămâne aceeaşi relaţie de respect pe care am avut-o şi mergem mai departe. Lumea poate se aşteaptă să punem cheia, nu, nu o să punem cheia. Încercăm să muncim, să găsim soluţii, o să facă apel şi la băieţi, nu cred că se aşteptau la aşa ceva, la o asemenea decizie. Când am plecat eu de la Săftica, jucătorii erau convinşi că, mergând treaba, lucrurile se aşează. Sunt convins că vom găsi înţelegere şi la băieţi pentru că repet documentele lor sunt clare, neinterpretabile şi îşi vor încasa drepturile la cent. Nu trebuie să amestecăm partea sportivă cu cea financiară, nu pot să concep că Dinamo nu va găsi un investitor, înseamnă că totul se duce de râpă şi nu e în regulă. Fac un apel la suporteri să vină la jocuri, că poate vom trăi şi din încasările de la meciuri, să vină alături de echipa, e un moment greu, dificil, dar eu sper ca să o trecem mai departe. Jucătorii nu au ce să facă decât să uzeze de drepturile lor regulamentare. Eu îl voi sprijini personal pe fiecare în parte, niciun jucător nu va pleca de la Dinamo păcălit, le-am promis şi eu mă ţin de cuvânt", a declarat Prunea, după ce Negoiţă a anunţat că vinde pachetul majoritar de acţiuni cu un leu.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, marţi, că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile societăţii care deţine gruparea din Liga I cu un leu. Totuşi, cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători şi furnizori.

"Am luat clubul Dinamo ca şi în faliment şi l-am ţinut în viaţă singur în aceşti ani. Din păcate nu am reuşit performanţe fotbalistice notabile, poate şi pentru că atunci când l-am luat m-a costat destul de mult şi ulterior cu datorii şi ca să-l aduc pe linia de plutire... Cu acele resurse, dacă nu le blocam la început, aş fi putut să plusez pe partea fotbalistică şi sunt convins că şi perfomanţele fotbalistice erau altele. Am decis ireversibil de doi ani să ies din fotbal. Am avut negocieri cu reprezentanţi greci, arabi, chinezi şi români. Am încercat să vând acest club şi de a găsi o soluţie, pe cineva care să facă mult mai mult decât am făcut eu. Marea majoritate a dat înapoi pentru că nu avem casa noastră, nu avem un stadion. Am promis acum câteva luni că într-o lună, într-un fel sau altul voi ceda acţiunile clubului. Am avut discuţii cu domnul Florică şi dânsul mi-a povestit de fonduri din Anglia, Dubai şi un proiect foarte ambiţios, cu cinci milioane pe an investiţi, am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spunea că nu e cazul să am încerdere. Am fost de acord cu toate propunerile, chiar dacă s-a plecat de sus şi a ajuns către zero, numai în ideea că e o soluţie serioasă. Dar mi-am dat seama că au fost doar poveşti şi dorinţă de publicitate. Mi-am dat seama că e o gogoaşă umflată. Cu Claudiu Florică s-a plecat de la 5 milioane, apoi a scăzut la 3, la două, la unu şi apoi gratis, numai în ideea să vină cu un proiect. Când s-a ajuns la un leu, a dispărut în ceaţă. Am spus că trebuie ca cei care vin să nu aibă o povară a cumpărării şi banii să-i investească în club şi în performanţă. Decizia mea este ca pachetul de 51 la sută să îl vând pe un leu. Cei care vin sunt obligaţi, asta e condiţia, să aducă 500.000 de euro în societate ca să achite datoriile scadente, salarii, furnizori. Acesta este decizia mea, voi fi destul de flexibil şi cooperant în ideea că vreau să predau ştafeta cuiva care să ducă mai departe acest club. Pot renunţa şi la acel leu, dar a spus cineva că nu e bine să iei lucruri gratis", a declarat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente.

Negoiţă vinde practic Baza Săftica, cu două terenuri de iarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro, lotul de jucători fiind o altă discuţie şi având o altă valoare.

Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu şapte ani şi majoritar în martie 2014. El deţine 93 la sută dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ şase la sută, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1 la sută.

Steadionul Dinamo aparţine Clubului Sportiv Dinamo, din cadrul Ministerului de Interne, cesionat pe durată nelimitată grupării controlate de Badea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.