Protejarea jucătoarelor tinere din circuitul WTA de abuzurile sexuale trebuie să fie o prioritate, a declarat Victoria Azarenka la US Open, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţia sportivei vine în contextul în care Pierre Bouteyre, fostul antrenor al Fionei Ferro, a fost pus sub acuzare în Franţa pentru că a violat-o şi agresat-o sexual pe jucătoarea franceză în perioada 2012-2015.

Avocatul antrenorului susţine că între cei doi a existat o relaţie de iubire.

Azarenka, sportivă care facae parte din consiliul jucătoarelor WTA, a subliniat necesitatea eliminării abuzurilor. “Vedem acele tinere vulnerabile de care se profită în diverse situaţii. Este trist şi mă afectează emoţional această situaţie. Dacă aş fi avut o fiică, mi-aş fi pus întrebări dacă ea ar fi vrut să joace tenis. Ar fi un motiv important de îngrijorare”, a afirmat sportiva din Belarus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.