Consilierii locali din Mediaş au aprobat, vineri, înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Mediaş, grupare ce ar urma să aibă secţii de baschet, tenis de masă, atletism, handbal, tenis de câmp, dar şi fotbal. În oraşul ardelean, funcţionează din 1945 clubul Gaz Metan Mediaş, a cărui echipă de fotbal evoluează acum în Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Pustai, antrenorului echipei de fotbal a Mediaşului, consideră aberantă decizia autorităţilor locale de a mai înfiinţa un club, în condiţiile în care există şi o şcoală sportivă. Clubul Sportiv Şcolar Mediaş are cinci secţii, atletism, baschet, fotbal, handbal fete şi tenis de câmp.

"Eu zic că în oraşul nostru unde şi aşa se întâmplă puţine lucruri, să mai înfiinţezi un club sportiv mi se pare aberantă această idee. Eu aş vedea alternativa privată ca o soluţie la situaţia în care se află ţara. Aş vedea un liceu privat foarte bun în Mediaş, aş vedea un spital privat, un club privat sprijinit de toţi agenţii economici care mai sunt prin Mediaş, deci o alternativă privată. Dar un club patronat de primărie când tu ai Clubul Sportiv Gaz Metan în Liga I şi care ar fi meritat în acest an un sprijin, ai şcoala sportivă… Poate va fi un club cu secţii noi, ar fi de lăudat să vedem volei feminin, eu mă duc la Blaj pentru că fetei mele îi place voleiul, dar nu pot să o dau la Blaj pentru că nu am posibilităţi să o duc la antrenament, poate chiar şi handbal, dar toate la nivel de copii şi juniori. Şi există şi o echipă de fotbal a primăriei prin Liga a V-a. E greu pentru că vrem să fim mondeni să intram şi noi în poveşti din astea, să distrugem o echipă, să construim alta. Nu ştiu câtă potenţă are oraşul nostru pentru a susţine aşa ceva. Deocamdată la fotbal ai o echipă în Liga I şi clubul acesta are o vechime, probabil că tentative de cluburi au mai fost de-a lungul anilor, dar clubul Gaz Metan a fost înfiinţat în 1947 ştiu eu. Nu putem dărâma lucruri clădite în timp. În fine, poate nici nu se doreşte asta, să îl vedem deocamdată înfiinţat. Probabil a fost un punct în campania electorală şi acum trebuie să se ţină de program, eu aşa mă gândesc sau dacă nu a fost, o fi apărut pe parcurs, ca necesitate pentru medieşeni”, a declarat Cristian Pustai, într-o conferinţă de presă care a avut loc săptămâna trecută.

În replică, primarul Gheorghe Roman a precizat, luni, că noua structură sportivă nu se doreşte a fi un concurent al clubului Gaz Metan. Mai mult, CSM Mediaş nu va începe să funcţioneze în perioada următoare.

"În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri cu diverşi reprezentanţi ai diverselor ramuri sportive. Vreau să le mulţumesc pentru că au venit la mine şi pentru că au încredere că administraţia locală dacă îşi propune ceva, face. Şi face, spun eu, şi lucruri bune. Atunci când vorbesc de sport să ştiţi că nu mă refer neapărat la fotbal. Sunt foarte mulţi copii în Mediaş care doresc să facă tenis de masă, care doresc să facă baschet, să facă atletism, chiar şi box, dar îşi doresc în acelaşi timp să facă şi fotbal. Vreau să se ştie foarte clar că clubul pe care noi l-am înfiinţat nu vrea să fie un concurent al Clubului Sportiv Gaz Metan. Nu ne propunem să cumpărăm jucători, nu ne propunem să dirijăm banii municipalităţii în achiziţia unor jucători prin care să ridicăm Clubul Sportiv Municipal Mediaş ca şi club sportiv de fotbal. Am auzit că unii vorbesc de o echipă a municipiului Mediaş în nu ştiu ce ligă. Primăria Mediaş nu are nicio echipă în nicio ligă. Primăria Mediaş are începând de astăzi un Club Sportiv Municipal. Împreună cu cei care ştiu ce înseamnă sport în Mediaş voi sta la masă şi le voi asculta sfaturile. Până la rectificarea bugetară este clar că ne vom gândi doar la modul în care trebuie să funcţioneze acest Club Sportiv Municipal”, a spus primarul Gheorghe Roman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.