Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat pentru publicaţia olandeză Nos că nu este deloc îngrijorat de campania intensivă de recrutare în care Arabia Saudită s-a implicat de la începutul lunii iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat duminică publicaţiei Nos, şeful UEFA, Aleksander Ceferin, a discutat despre investiţiile masive ale Arabiei Saudite în fotbal. Slovenul s-a arătat însă puţin îngrijorat de strategia urmată, mai ales având în vedere vârsta jucătorilor care pleacă în Peninsula Arabică. "Cred că Arabia Saudită face o greşeală pentru fotbalul naţional. Ei fac aceleaşi greşeli ca şi China, recrutând jucători care sunt la finalul carierei", a spus el în engleză, referindu-se la Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema.

"Nu i-am pierdut pe Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Karim Benzema. Ei încă joacă. Dar sunt la finalul carierei lor. În această etapă a carierei, mulţi jucători merg la cluburi pentru a câştiga bani. Dar nu este vorba doar de bani. Cei mai buni jucători vor să câştige cele mai bune competiţii, iar cele mai bune competiţii sunt în Europa. Puteţi numi un jucător de top care a plecat în Arabia Saudită atunci când era la vârf sau la începutul carierei sale?", a spus el.

El a continuat să explice raţionamentul său pentru dezvoltarea fotbalului, care nu seamănă deloc cu proiectul întreprins de saudiţi. "Cred că liderii saudiţi ar trebui să investească în schimb în academii şi antrenori şi ar trebui să îşi dezvolte proprii jucători. Sistemul de a cumpăra jucători la finalul carierei nu este un sistem care să dezvolte fotbalul", a declarat Ceferin.

În cele din urmă, şeful UEFA a prezentat o discuţie în curs de desfăşurare în cadrul instituţiei europene, "care este departe de a fi încheiată", pentru a împiedica investiţiile nelimitate ale anumitor fonduri. "Vrem să punem un plafon pentru salariile şi transferurile unui club. Astfel încât să poţi cheltui, nu ştiu, 500 de milioane de euro, dar nu mai mult, pentru că nu vrem două sau trei echipe cu fonduri nelimitate. După aceea, competiţia nu mai este interesantă. Toată lumea este de acord cu asta".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.