Preşedintele grupării Ajax Amsterdam a omis să declare propriile acţiuni la club în faţa autorităţilor competente, a anunţat vineri presa locală. Este cel mai recent scandal dintr-o serie de scandaluri care au afectat clubul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael van Praag nu şi-a declarat în mod corespunzător portofoliul de aproximativ 100 de acţiuni ale Ajax la AFM, autoritatea de reglementare a pieţelor financiare, la patru luni după numirea sa, potrivit presei de stat olandeze NOS.

Orice înregistrare ar fi trebuit să aibă loc în termen de două săptămâni. "Este vorba de o omisiune administrativă a unui fapt care era perfect cunoscut de piaţă", a explicat Ajax pentru NOS. "De îndată ce am luat cunoştinţă de acest lucru, totul a fost rezolvat imediat".

Contactat de AFP, clubul nu a avut nicio reacţie imediată. Acest ultim scandal este o nouă lovitură pentru cvadrupla campioană europeană, care traversează un sezon dezastruos atât pe teren, cât şi în afara lui.

Marţi, clubul l-a suspendat pe directorul şi preşedintele consiliului de administraţie Alex Kroes, suspectat de "insider trading". Potrivit Ajax, managerul a cumpărat peste 17.000 de acţiuni ale Ajax cu o săptămână înainte de numirea sa, anunţată la 2 august 2023.

Van Praag l-a criticat dur pe Kroes, spunând că a fost "incredibil de naiv" şi că Ajax "nu este un loc de joacă".

Pe teren, echipa a avut cel mai prost start de sezon din istoria sa, ajungând pentru o perioadă pe ultimul loc în clasament şi provocând furia fanilor, care a devenit violentă în această iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.