Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat că şeful statului francez, Emmanuel Macron, doreşte reluarea meciurilor cât mai repede şi cu spectatori în tribune, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele este bine informat de actualitatea din fotbal. El vrea să se asigure că fotbalul se reia rapid şi cu spectatorii. El va consulta experţi medicali şi dacă epidemia de coronavirus continuă să scadă, am speranţe că de la primele meciuri putem avea public pe stadioane. Există o şansă dacă epidemia Covid-19 continuă să scadă. Dacă nu va fi cazul, voi înţelege foarte bine că nu este posibil", a declarat Le Graet, după ce s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Republicii.

Originar din Amiens, şeful statului nu a discutat cu Le Graet decizia Consiliului de Stat de marţi de a suspenda retrogradarea clubului din oraşul său natal şi a celui din Toulouse în liga a doua.

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat retrogradarea echipelor Amiens şi Toulouse şi a respins solicitarea clubului Olympique Lyon de a relua sezonul Ligue 1, oprit definitiv la finalul lunii aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Consiliul de Stat a validat decizia Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) din 30 aprilie, de încheiere a sezonului 2019/2020 al campionatului, dar a cerut LFP să reexamineze formatul campionatului 2020/2021 al Ligue 1.

Ediţia următoarea a campionatului francez ar putea începe în august, cu spectatori în tribune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.