Alfonso Feijoo Garcia, preşedintele Federaţiei Spaniole de rugby, a demisionat sîmbătă dimineaţă, la cinci zile după ce World Rugby a anunţat descalificarea echipei iberice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia preşedintelui Alfonso Feijoo Garcia a venit după ce o serie dintre internaţionalii spanioli au adresat o scrisoare deschisă conducerii Federaţiei Spaniole de rugby, în care şi-au manifestat dezamăgirea pentru situaţia creată prin descalificarea echipei naţionale de la Campionatul Mondial 2022.

Spania a fost descalificată pentru folosirea unui jucător ineligibil, Gavin van den Berg, iar România a fost calificată direct la Cupa Mondială de rugby 2022.

Echipa Spaniei s-a aflat în aceeaşi situaţie şi la ediţia din 2018 a Cupei Mondiale, când a fost descalificată tot pentru utilizarea unui jucător ineligibil, alături de România şi Belgia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.