Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene şi al Comitetului Olimpic Irlandez, Patrick Hickey, va părărsi închisoarea de maximă securitate în care a fost încarcerat la 19 august şi va fi cerectat în arest la domiciliu, în scandalul vânzării ilegale de bilete la Jocurile Olimpice de la Rio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei britanice, un judecător al Curţii de justiţie din Rio a decis ca Hickey să fie eliberat din închisoarea Bangu şi plasat în detenţie la domiciliu, ţinând cont de afecţiunile cardiace de care suferă oficialul.

Hickey nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi eliberarea lui din închisoare nu afectează mersul anchetei, a explicat judecătorul brazilian decizia sa. Însă Hickey nu are voie săpărăsească Brazilia. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit anchetatorilor, Hickey intermedia transferul biletelor de la PRO10 Sports Management, distributorul oficial irlandez al ticketelor la JO, către THG Sports, o companie internaţională de turism la evenimente sportive, care apoi le comercializa la preţuri foarte mari.

Biletele transferate ar fi fost cele care reveneau Comitetului Olimpic Irlandez şi care nu ar fi trebuit comercializate. THG Sport le vindea mai departe în cadrul unor pachete turistice. 

Profitul ar fi fost de trei milioane de dolari din aceste tranzacţii, au afirmat poliţiştii brazilieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.