Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a ţinut de cuvânt şi efectuează, începând de joi, o vizită în Coreea de Nord, fiind însoţit de zece membri ai CIO, inforemază lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii CIO au ajuns joi dimineaţă la Pyongyang, venind de la Beijing. Programul vizitei în Coreea de Nord nu este cunoscut.

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, Bach a reuşit să-i convingă pe oficialii nord-coreeni să trimită o delegaţie la competiţia din Coreea de Sud. Cele două state coreene nu au un acord de pace de la finalul războiului, în 1953.

La 20 ianuarie, în cadrul acordului de participare la JO, încheiat de CIO cu cele două Corei, s-a stabilit ca Bach să efectueze o vizită la Pyongyang, după încheierea competiţiei din Coreea de Sud.

Sportivii nord-coreeni şi cei sud-coreeni au defilat împreună la ceremonia de deschidere a ultimei ediţii a JO de iarnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.