Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat, marţi seară, că toţi fanii sportului sunt uniţi pentru Borussia Dortmund, după cele trei explozii produse în apropierea autocarului echipei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Heiko Maas, ministrul german al Justiţie, vestea a fost şocantă: "Gândurile noastre merg către Borussia. Niciodată nu veţi fi singuri!".

Şi purtătorul de cuvânt al Guvernului german a afirmat că toată lumea este alături de Borussia. "Gânduri bune şi însănătoşire grabnică pentru Marc Bartra. Minunată reacţie a fanilor de la AS Monaco. Toată lumea este alături de Borussia".

 

Carlo Ancelotti, antrenor Bayern Munchen: "Tot sprijinul nostru pentru Borussia şi urări de stabilire rapidă pentru Marc Bartra".

Şi fundaşul echipei Schalke 04, Benedikt Höwedes, a transmis urări de însănătoşire pentru Bartra. "Separaţi de culori, uniţi contra violenţei! Cele mai bune urări lui Marc Bartra şi echipei. Sper că sunteţi bine".

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive" au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann, potrivit AFP.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii.

Clubul german a precizat că persoana rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână.

"Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc", a scris Borussia Dortmund.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. Partida urma să aibă loc în această seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

La meci urmau să asiste circa 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Fanii formaţiei gazdă au creat hashtag-ul #bedforawayfans, pentru a-i ajuta pe oaspeţi să-şi găsească un loc de cazare în această noapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.