Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a lăudat pregătirile de la Paris pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, după ce a vizitat vineri satul sportivilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bach şi membrii Comitetului Executiv al CIO au încheiat o şedere de patru zile la Paris cu o vizită în satul situat în departamentul Seine Saint-Denis, la nord de centrul Parisului. Ei au vizitat cele 86 de clădiri în care vor fi amenajate peste 14.500 de paturi pentru sportivi.

"Întotdeauna este un moment extraordinar să te afli într-un sat olimpic, pentru că, după ce Jocurile se vor încheia, sportivii vor vorbi despre sat", a declarat Bach.

"Aici va fi inima Jocurilor Olimpice, iar sportivii vor avea condiţii excelente. Din ceea ce am putea vedea aici, este compact, foarte pragmatic, dar şi un peisaj minunat. Aş putea continua să laud pregătirile. Nu sunt doar eu, ci întregul Comitet Executiv al CIO este foarte bucuros, foarte mulţumit de stadiul pregătirilor."

Preşedintele comitetului pentru Paris 2024, Tony Estanguet, a declarat că pregătirile sunt pe drumul cel bun. "Satul sportivilor este în curs de finalizare", a spus el. "Aşa cum era programat, va fi predat la începutul lunii martie, astfel încât comitetul de organizare va putea să-l pregătească pentru sportivi la sosirea lor, pe 15 iulie."

Vizita a decurs normal, în ciuda unei scurgeri de gaze pe şantierul de construcţii în cursul dimineţii.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar după 28 august-8 septembrie, satul sportivilor va deveni un cartier de 2.800 de apartamente, dintre care 25% vor fi scoase la vânzare.

Restul vor fi locuinţe sociale şi apartamente scoase la închiriat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.