Luni, în Spania, era imposibil să citeşti un ziar fără să vezi o fotografie cu Karim Benzema purtat pe braţe în triumf. Francezul a marcat din penalti în ultimul său meci pentru Real Madrid, cu o zi înainte, împotriva lui Athletic Club (1-1), în ultima zi din La Liga. Presa madrilenă i-a adus un omagiu celui de-al doilea golgheter all-time al echipei merengue.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adios y gracias" ("Adio şi mulţumesc") este titlul sobru din AS, care descrie "un stadion Santiago Bernabeu plin de emoţie". Marca foloseşte o expresie populară locală, "de Madrid al cielo" ("de Madrid la cer"), ceea ce înseamnă că, după trecerea prin capitală, vă aşteaptă raiul. "De aqui a la historia" ("De aici la istorie"), sfinţeşte Marca pentru unul dintre cei mai mari jucători din istoria Realului.

În Catalonia, Benzema figurează  pe primele pagini ale Sport şi Mundo Deportivo. Presa sportivă nu este singura sensibilă la plecarea lui Benzema.

El Pais, cotidianul nr. 1 din Spania, are pe prima pagină o fotografie cu francezul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru El Mundo şi La Razon. "Real Madrid îşi ia rămas bun de la o legendă", scrie acesta din urmă.

Nici presa franceză nu ignoră pagina care se întoarce la Madrid. "Benzema pleacă precum un rege", observă L'Équipe, care îi dedică trei pagini fostului jucător de la Lyon şi "amprentei regale" lăsate la Real. "Un gol pentru a sărbători despărţirea sa de Madrid" apare, de asemenea, pe prima pagină a cotidianului Le Parisien, care este martorul unei "legende" care "se înclină cu capul sus".

Le Figaro evidenţiază "un om care şi-a lăsat amprenta asupra epocii sale" şi îl descrie pe jucător ca fiind "o specie pe cale de dispariţie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.