Presa italiană jubilează după calificarea Italiei în finala Euro-2020, Gazzetta dello Sport notând că "Basmul azzurro şi nopţile magice" continuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem în finală. Italia a zburat din nou, visul continuă. Duminică ne reîntoarcem pe Wembley şi vom evolua cu trofeul pe masă, după un parcurs extraordinar", a notat Gazzetta dello Sport.

Italia lui Mancini a fost fantastică, a scris agenţia Ansa, care subliniază că seara a fost una de suferinţă, dar în care s-a câştigat cu inima.

"Spectacol Azzurri" pe Wembley, a notat La Repubblica, subliniind că portarul Donnarumma a beneficiat şi de ajutorul divin la loviturile de departajare.

Spaniolii scriu despre "Penaltiuri blestemate", însă încearcă să vadă partea bună a lucrurilor. "Am pierdut un meci, dar am câştigat o echipă, i-am câştigat pe Dani Olmo, pe Luis Enrique, pe Pedri...", a notat Marca.

"Spania a murit cu onoare pe Wembley", a scris El Mundo, în timp ce Sport subliniază că Alvaro Morata a fost şi "înger şi demon" pentru spanioli.

Cel mai important cotidian de sport din Europa, L'Equipe, remarcă faptul că italienii au câştigat cu inima şi sufletul un meci în care au fost dominaţi de spanioli.

Reprezentativa Italiei s-a calificat în finala Euro-2020, după ce a învins, marţi, pe Wembley, selecţionata Spaniei, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare, în semifinalele competiţIei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa, în minutul 60, iar pentru Spania a punctat Alvaro Morata, în minutul 80.

La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho şi a ratat Locatelli

Pentru Spania au transformat Moreno şi Alcantara şi au ratat Olmo şi Morata.

În finală, unde s-a calificat pentru a patra oară, Italia va încerca un al doilea titlu european în faţa Angliei sau Danemarcei.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.