Premierul japonez Shinzo Abe a promis, sâmbătă, că Tokyo va găzdui, conform planificării, Jocurile Olimpice în această vară, în ciuda semnelor de întrebare venite odată cu pandemia de coronavirus, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vrem să organizăm JO aşa cum este planificat, fără probleme, gestionând situaţia legată de propagarea coronavirusului”, a spus Abe într-o conferinţă de presă.

Această declaraţie vine la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a sugerat amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice.

“Lucrăm în colaborare cu toţi responsabilii, între care şi CIO. Nu există niico schimbare. Am convenit că Japonia şi SUA vor coopera şi se vor coordona pentru succesul JO”, a precizat Abe.

Shinzo Abe a precizat că nu intenţionează să declare acum stare de urgenţă. Coronavirusul a provocat în Japonia moartea a 21 de persoane şi a infectat peste 700 de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.