Premier League a anunţat, vineri, că va finanţa furnizarea de defibrilatoare pentru mii de cluburi şi centre de formare, scopul fiind salvarea vieţii în situaţia în care cineva ar suferi un stop cardiac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare bază care primeşte un defibrilator va trebui să aibă cel puţin o persoană care să fi urmat cursurile federaţiei cu privire la stopul cardiac brusc.

“Incidentul tulburător la care am asistat cu toţii, când Christitan Eriksen s-a prăbuşit pe teren, aduce în atenţie nevoia de defibrilatoare care să fie disponibile în comunitatea fotbalistică. Binele participanţilor şi al tuturor celor implicaţi în fotbal este o prioritate şi acest fond va susţine mulţi oameni care folosesc o bază de fotbal, nu doar prin procurarea dispozitivelor, ci şi prin pregătirea necesară folosirii echipamentului”, a declarat Richard Masters, conducător al Premier League.

Fabrice Muamba, care a suferit un stop cardiac în 2012, când juca la Bolton Wanderers, a afirmat că susţine iniţiativa Ligii. “Ştiu din propria experienţă importanţa de a avea acces la acest tip de echipament medical şi cât de vital este pentru supravieţuirea cuiva după ce a suferit un stop cardiac. Este crucială şi aducarea oamenilor în ceea ce priveşte folosirea defibrilatoarelor”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.