Prima fază a preliminariilor Concacaf ale Cupei Mondiale din 2022, prevăzută iniţial a avea loc în octombrie, a fost amânate pentru luna martie 2021, din cauza pandemiei de coronavirs, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Multe părţi din regiunea nord-americană rămân în situaţii foarte dificile din punct de vedere sanitar şi acesta a fost un factor cheie în această decizie. În plus, mai multe ţări ale confederaţiei au restricţii de călătorie şi cerinţe de carantină, ceea ce ar face extrem de dificilă găzduirea meciurilor internaţionale care implică 30 de echipe", a arătat Concacaf, precizând că decizia a luat-o în acord cu FIFA. 

La 28 iulie, Concacaf a anunţat că a schimbat formatul de calificare a zonei sale pentru Cupa Mondială din Qatar, extinzându-şi faza finală la opt echipe.

Conform noului format, Mexicul, Statele Unite, Costa Rica, Jamaica şi Honduras au deja garanţia că vor juca în această fază finală. Lor li se vor alătura alte trei ţări, la sfârşitul primei faze preliminare care implică un total de 30 de naţiuni împărţite în şase grupe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.