Clubul Universitatea Craiova a anunţat, miercuri, semnarea unui contract valabil până la finalul sezonului competiţional cu Andre Filipe Bernardes Santos, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut în data de 2 martie 1989, în localitatea portugheză Sobreiro Curvo, mijlocaşul are 1,80 metri înălţime şi este fotbalist de picior drept. Andre Santos a petrecut tot junioratul la Sporting Lisabona (perioada 2002 – 2008), echipă la care a jucat în cele mai multe meciuri: 67, dintre care 19 în UEFA Europa League.

Ulterior, el a fost împrumutat, pe rând, la Fatima şi Leiria. A fost împrumutat de Sporting şi în Spania, la Deportivo De La Coruna (15 meciuri), apoi a fost transferat la Vitoria Guimaraes (35 de  meciuri). A mai jucat în Turcia la Balikesirspor (11 meciuri) şi în Franţa la FC Metz (30 de meciuri). În actualul sezon competiţional, la formaţia portugheză FC Arouca, a jucat în 21 de partide şi a izbutit să ofere o pasă decisivă.

Santos are, de asemenea, multe prezenţe şi în cadrul selecţionatelor Portugaliei (Under-18, Under-19 şi Under-21). A debutat în naţionala mare în data de 29 martie 2011, într-un amical cu Finlanda, câştigat de portughezi cu scorul de 2-0. Noul mijlocaş al Craiovei a mai evoluat, de asemenea, în amicalul contra selecţionatei din Luxemburg, punând umărul la victoria cu 5-0 a ţării sale, alături de Cristiano Ronaldo.

Santos este al doilea jucător transferat în această săptămână de CSU Craiova, după Florin Gardoş, care a fost împrumutat de la Southampton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.