Preşedintele Federaţiei Poloneze de Tenis, Miroslaw Skrzypczynski, acuzat de hărţuire sexuală şi de violenţă, a demisionat joi, a anunţat forul, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Miroslav Skrzypczynski şi-a depus demisia la o reuniune a Consiliului de Administraţie al federaţiei. Demisia a fost acceptată în unanimitate”, a precizat federaţia.

Preşedintele forului a fost acuzat, luni, de deputata poloneză Katarzyna Kotula, de hărţuire sexuală, fapte care ar fi avut loc în anii 1990, când deputata avea 13-14 ani.

Deputata a precizaat că şi alte jucătoare au fost victimele lui Skrzypczynski în perioada respectivă, când bărbatul antrena la un club din nord-vestul Poloniei.

Recent, în presaa poloneză au apărut şi alte acuzaţii la adresa şefului federaţiei de tenis, din partea unor persoane citate sub acoperirea anonimatului.

Federaţia poloneză a anunţat că va crea o comisie independentă, formată din trei femei, care să ancheteze cazul. Comisia va trebui să prezinte un raport în şase luni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.