Naţionala Croaţiei este noua campioană mondială la polo, după ce a învins sâmbătă, la Doha, în urma aruncărilor de departajare, reprezentativa Italiei, scor 14-13. Echipa României s-a clasat pe locul 10, dar va merge la JO de la Paris graţie retragerii Africii de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tot sâmbătă, medalia de bronz a revenit Spaniei, scor 14-10, cu Franţa.

România a încheiat pe locul 10, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia.

Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară. Sâmbătă seara, tricolorii îşi vor afla şi adversarele din grupa de la JO.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.