Anders Besseberg, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Biatlon (IBU) a fost acuzat luni de autorităţile norvegiene de corupţie în formă agravată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Norvegianul este suspectat că a acoperit cazurile de dopaj ruseşti în schimbul unor favoruri. Økokrim, o ramură a poliţiei norvegiene specializată în afaceri economice şi de mediu, îl acuză pe Anders Besseberg că a acceptat „ceasuri, petreceri şi trofee de vânătoare, prostituate şi o maşină închiriată” în timpul mandatului său, care s-a încheiat în 2018. „Există suficiente dovezi pentru a demonstra că a acceptat mită în mod continuu pe o perioadă de zece ani”, a declarat Marianne Djupesland, un oficial al poliţiei.

Primele suspiciuni la adresa mandatului lui Besseberg au fost trezite raportul emis de IBU

În ianuarie 2021, IBU a prezentat un raport, întocmit după o anchetă independentă, care a concluzionat că fostul său lider a protejat timp de mai mulţi ani interesele Rusiei cu ajutorul secretarului său general, Nicole Resch. Avocata germană a părăsit funcţia de secretar general al IBU în urma scandalului.

Anders Besseberg (77 de ani) neagă aceste acuzaţii. „Besseberg susţine că nu a permis niciodată să fie corupt şi că nu a încercat să influenţeze activitatea antidoping a IBU în favoarea nimănui”, a declarat avocatul său, Christian Hjort.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.