Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei au sporit măsurile de securitate, după ce membri ai echipei Mercedes au fost, vineri seară, victimele unui jaf armat pe un drum din apropierea circuitului Interlagos de la Sao Paulo, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia cu întăriri importante va fi la datorie pentru timpul rămas din acest eveniment", a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism, care le-a reamintit participanţilor la Marele Premiu să-şi ia măsuri sporite de siguranţă când călătoresc la şi de la circuit.

FIA le-a recomandat oficialilor să folosească maşini şi îmbrăcăminte fără însemnele echipelor.

Un microbuz cu membri ai echipei de Formula 1 Mercedes a fost oprit, vineri seară, cu focuri de armă de persoane neidentificate pe un drum din apropiere de circuitul Interlagos de la Sao Paulo, iar pasagerii au fost jefuiţi. Pe acelaşi drum, un autovehicul cu oficiali FIA fost somat să oprească de o persoană înarmată, însă şoferul nu a răspuns la somaţie deoarece maşina era blindată.

În incidentul în care a fost implicat microbuzul echipei Mercedes nimeni nu a fost rănit. Cvadruplul campion mondial Lewis Hamilton s-a declarat nemulţumit de măsurile de securitate.

"Focuri de armă, arme îndreptate către capul cuiva. Este atât de supărător să aud asta. Se întâmplă în fiecare an aici. F1 şi echipele trebuie să facă mai mult. Fără scuze", a spus pilotul echipei Mercedes.

Un purtător de cuvânt al echipei germane a declarat că au fost furate lucruri valoroase, dar "cel mai important este că toată lumea este nevătămată şi în siguranţă".

Drumul respectiv este recunoscut pentru jafurile care se produc. Maşina cu oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Automobilism a fost somată cu arma îndeptată către parbriz, dar autovehiculul avea geamuri antiglonţ şi nu a oprit. În spatele reprezentanţilor FIA se afla o maşină a echipei Williams, care a fost luată şi ea în "primire" de răufăcători. Şi cei din acest automobil au reuşit să scape.

Cursa de la Interlagos va avea loc duminică, de la ora 18.00.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.