Echipele de handbal masculin Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti vor disputa finala Cupei României, după ce au eliminat, sâmbătă, în semifinalele Turneului Final Four de la Focşani, formaţiile CSM Focşani, respectiv Dinamo Bucureşti. A doua semifinală, între Steaua şi Dinamo, a fost amânată o oră şi jumătate din cauza violenţelor dintre cele două galerii, care au fost evacuate de Jandarmerie înaintea partidei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima semifinală a Cupei României a fost revendicată de Poli Timişoara, scor 25-18 (13-9), cu CSM Focşani.

A doua semifinală a fost marcată de evenimentele violente dinaintea partidei, când fanii celor de la Steaua au sărit în galeria dinamovistă, iar de acolo pe teren, unde s-a declanşat o bătaie generală, fiind nevoie de intervenţia Jandarmeriei, care a folosit şi gaze lacrimogene. Cele două galerii au fost evacuate din sală, iar meciul, programat iniţial la ora 17.30, a început cu o oră şi jumătate întârziere.

”La solicitarea expresă a organizatorului, s-a decis evacuarea galeriilor de suporteri ale celor două echipe rivale. Au fost evacuaţi 150 de suporteri de la Dinamo şi 300 de la Steaua. Cei 450 de suporteri au fost conduşi la sediul Poliţiei şi Jandarmeriei Vrancea pentru a fi identificaţi şi pentru a fi sancţionaţi conform legii. Au intrat pe terenul de joc pentru a se încăiera. Nu ştim deocamdată dacă au folosit obiecte pirotehnice, vom vedea în urma cercetărilor. Nu ar fi răniţi din datele pe care le avem, însă au intrat pe terenul de joc pentru a se încăiera şi apoi nu au respectat indicaţiile forţelor de ordine. Sunt la Poliţie şi la Jandarmeria Vrancea pentru a fi identificaţi şi sancţionaţi”, a declarat pentru News.ro plutonier Mormenchi Alexandru, purtătorul de cuvânt Gruparea de jandarmi mobilă Bacău.

Partida a fost câştigată de Steaua Bucureşti, cu scorul de 26-25 (15-12).

Învinsele CSM Focşani şi Dinamo Bucureşti vor juca duminică, de la ora 15.00, în finala mică a competiţiei, iar pentru trofeu vor lupta, de la ora 17.30, Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti.

În 2018, Cupa României a fost câştigată în premieră de HC Dobrogea Sud Constanţa, după 23-21 în finala cu Poli Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.