Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, planul de reorganizare modificat al FC Dinamo, decizie care poate fi contestată în termen de şapte zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin şi Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată. Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin şi Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti. În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022”, este soluţia pe scurt pronunţată marţi, potrivit portal.just.ro.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului bucureştean, s-a arătat surprins de hotărârea Tribunalului Bucureşti. El exclude varianta falimentului.

”N-a venit încă explicaţia acestei decizii. Încercăm să înţelegem această decizie în condiţiile în care ea ne respinge şi pe unii, şi pe ceilalţi. Şi pe cei care au contestat planul de reorganizare, Ţălnar, Şerdean şi Badea. Nu va fi faliment, asta pot să vă spun clar. Aşteptăm motivarea şi aşteptăm ce va spune judecătorul sindic în cazul acesta”, a transmis Răzvan Zăvăleanu, potrivit Digi Sport.

La rândul său, Dorin Şerdean a declarat că planul de reorganizare propus la Dinamo era neconstituţional.

"Unii vor să reinventeze matematică şi să spună că opt milioane e mai mare decât 41. Nu vor putea să preia acţiunile în acest mod. E multă dezinformare! Adevărul e de partea mea! Eu am vrut să salvez clubul, dar de aici până la a fi furat, e o diferenţă. Una e să fii binevoitor şi alta e să fii luat de fraier. Au vrut să taie datoriile către chirografari, de circa 5 milioane de euro, şi să modifice structura acţionariatului. Modul în care se făcea nu a stat în picioare, cum urma să aibă APCH/DDB 99% dintre acţiuni. Nu poţi fi deposedat de o proprietate numai pentru o cauză de utilitate publică. Modificarea de plan nu respecta Constituţia!”, a spus Şerdean la Digi Sport.

“Am discutat cu investitori, din păcate nu s-au concretizat. Am vrut să mă asigur că Dinamo poate să continue activitatea măcar până la finalul sezonului 2022-2023. Eu am semnat contractul cu One, pe 31 august, dar ulterior au căzut negocierile, nu din vina mea. Eu am fost deschis să fac acea tranzacţie, am cerut o garanţie de 2 milioane de euro pentru binele clubului. Teoretic, cei de la One au acceptat, dar n-au mai semnat după aceea. Ulterior, a fost aprobat planul de reorganizare şi au picat toate discuţiile. Am răscumpărat acţiunile, dar am spus că nu am bani. Salvarea e să apară un finanţator. Realitatea financiară a societăţii e cea care doare în acest moment. Dar trebuie să apară un investitor serios. Da, cred că mai poate fi evitat falimentul", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.