Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat, joi, că ar trebui să se ia măsuri concrete în cazul jucătorului FCSB, Denis Alibec, el precizând că probabil că dacă atacantul ar fi avut un comportament bun ca profesionist nu ar fi plecat de la Internazionale Milano în 2014.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piţurcă a spus, referitor la faptul că Alibec a avut o reacţie nervoasă după ce a fost schimbat la meciul cu CFR Cluj şi nu a rămas pe bancă până la final, că astfel de gesturi "nu se pot face". "Însă e problema celor care conduc clubul. Nu ştiu a câta oară a făcut gesturi de genul ăsta, contează foarte multe lucruri... Nu ştiu la a câta abatere e, însă cei care conduc clubul ar trebui să ştie mai bine ce au de făcut. Când voi ajunge să-l antrenez eu atunci o să discut cu el şi o să-i spun ce vreau eu de la el. Dacă mai face aşa ceva pleacă repede, nu e niciun fel de problemă. Poate să facă şi 50 de milioane şi 250 de milioane... Sigur că trebuie discutat cu el şi să se ia nişte măsuri concrete, altfel, dacă vorbim că se iau milioane pe el şi că face şi că a dres nu-şi va reveni Alibec şi el trebuie să înţeleagă că e spre răul lui. E foarte păcat. Eu cred că dacă el avea un comportament bun ca profesionist nici nu pleca de la Inter. Cred eu, nu ştiu. Sau credeţi că Gică Hagi îl dădea aşa uşor? Nu cred", a afirmat Victor Piţurcă la Digi Sport.

Piţurcă a vorbit şi despre situaţia FCSB: "Fiecare îşi apără interesul. Eu ştiu că o instanţă a dat o decizie foarte clară, nu se mai numeşte Steaua, e FCSB, restul nu mai ştiu. Eu personal aş vrea să se afle adevărul. Aş vrea să se afle cum s-a luat Steaua, în ce condiţii, şi pentru asta clubul trebuie să facă ceva şi atunci se va şti. Steaua, dacă este aşa cum se spune, că a fost luată fraudulos, înseamnă că cei de la minister şi cei de la club sunt de vină fiindcă nu fac tot posibilul să iasă adevărul la iveală şi Steaua să revină în prima ligă de acolo de unde a fost luată, dacă a fost luată ilegal... Dacă are dreptate patronul lui FCSB, să fie sănătos, are dreptate şi cu asta basta. Instanţele au dat o soluţie, vădcă nu se ţine cont de ea, se spune tot Steaua, clubul nu face nimic, lasă să treacă lucrurile astea, deci dacă nu interesează pe nimeni de ce m-ar interesa pe mine? Probabil s-au întâmplat multe de-a lungul timpului, stadionul a fost închiriat pe o chirie foarte foarte mică, 3.000, 5.000, vă imaginaţi că acolo trebuia să se plătească zeci de mii de dolari pe lună. Probabil le e frică la oameni acum pentru că nu au făcut lucrurile să fie în regulă, le e frică să nu li se impută lor aceste sume de bani, probabil. Altfel nu ştiu de ce nu s-ar putea să se afle adevărul".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Fostul selecţioner a precizat că faptul că Florin Talpan a fost sancţionat pentru unele declaraţii arată că nu se vrea ca adevărul să iasă la iveală. "Să faci aşa ceva omului care ţi-a câştigat atâtea procese şi s-a luptat din răsputeri înseamnă că cei de acolo nu vor ca adevărul să iasă la iveală. Eu din câte am înţeles el a avut din partea conducerii clubului semnat am înţeles, nu ştiu dacă e aşa, să iasă să vorbească, să spună adevărul, şi pe urmă a fost sancţionat. Dacă se întâmplă aşa ceva ce mai e de discutat? Un om care face parte dintr-o grupare şi caută să scoată adevărul la iveală şi câştigă procese în instanţă şi este pus la colţ pe urmă pentru nu ştiu ce declaraţii, pe care are tot dreptul să le spună, atunci vă imaginaţi că nu este în regulă ce se întâmplă acolo şi ar trebui cei care conduc din vârful piramidei, care cred că nici ei nu sunt uşă de biserică să ia nişte decizii. Dacă nu vor lua e treaba lor, problema lor", a adăugat el.

Piţurcă este de părere că echipa FCSB nu joacă fotbalul cel mai bun, dar are prima şansă la titlu. "Nu pot să spun că a excelat, ca joc. Nu am văzut decât un meci pe care l-a câştigat clar, dar cu nişte greşeli copilăreşti pe care nu le-am înţeles (la Astra), în rest nu am văzut nimic deosebit în joc, chiar un joc şters. Să nu uităm cu Dinamo, dacă se acorda penalti acum Dinamo era pe primul loc. Nu vreau să-i iau din merite cuiva, nu am văzut un joc deosebit în ultimul timp la nicio echipă din play-off. Dinamo a avut un reviriment dar nu a câştigat aşa, cu uşurinţă, să spunem că au făcut nişte meciuri senzaţionale. Prima şansă o are FCSB-ul la titlu, cu lotul pe care îl are la dispoziţie ei ar fi trebuit să aibă multe puncte avans până acum. E devreme, dar au pierdut puncte foarte multe. Se poate întâmpla orice, dacă echipa lui Hagi va prinde un moment bun cum l-a prins la meciul tur pot să câştige. Nu e uşor să ţii în acelaşi ritm o echipă care are în componenţă şi jucători tineri. Ce a reuşit Gică Hagi cu echipa asta cred că puţini antrenori reuşeau. Sunt unii jucători care au şi calitate, dar ca valoare ei pot să crească pe parcurs, un Nedelcu, un Coman cresc... Ei nu au o valoare atât de mare care să îţi garanteze că şi dacă joci mai slab câştigi. Nu. Sunt echipe cu jucători cu valoare mai mare decât Viitorul", a adăugat tehnicianul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.