Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat, marţi, că fundaşul portughez Mario Camora, care a primit de curând cetăţenia română, ar fi util echipei naţionale, deoarece Nicuşor Bancu a jucat slab în ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Are cetăţenie română acum, poate să-l cheme oricând la echipa naţională, depinde de Mirel. Eu cred că ne-ar trebui. Camora este un jucător foarte bun al campionatului românesc, un bun fundaş de margine, care a jucat atâţia ani, e campionul ultimilor trei ani în România. Trebuie să o spunem şi pe cea dreaptă, nu avem acolo pe partea stângă un fundaş fundaş. E Bancu, dar Bancu foarte slab a jucat în ultimul timp, şi cu mine la Craiova, şi în ultimele meciuri când au fost aproape să câştige campionatul. Mi s-a părut depăşit în ultimul timp, nu ştiu ce s-a întâmplat. E fundaş stânga, ce să fie? Ar putea vreodată să joace Bancu înaintea lui Mihăilă sau Coman mijlocaş de bandă? Orice greşeală la nivelul ăsta te costă, la echipa naţională trebuie să fie jucător care să nu greşească", a declarat Piţurcă, al Digi Sport.

În schimb, tehnicianul l-a lăudat pe Denis Alibec: "Eu nu l-am văzut nicodată pe Alibec jucând cum a făcut-o aseară şi pentru el acest joc trebuie să fie etalonul, aşa trebuie să joace şi la echipa de club. El dacă va face lucrul ăsta va creşte foarte, foarte mult. Fără ridice mâinile, ce sunt gesturile astea? Auzeam că nu poate să facă. Uite cum poate să facă! O face foarte bine. Şi Budescu trebuie să joace la alt nivel, are o capacitatea de efort fantastică."

Piţurcă l-a criticat indirect pe Devis Mangia, care a fost antrenorul CS Universitatea Craiova, pentru că nu i-a pregătit pe jucători suficient. El mai spune că jucători precum Dennis Man şi Florin Coman nu muncesc destul.

"Nu mai există muncă, au venit antrenori din Italia, care vin la stadion o oră şi pleacă acasă. La jucători cum e Man, cum e Coman, ăştia în doi, trei ani de zile ar fi trebuit să ajungă la un nivel să joace în grupele Ligii Campionior. Dar nu ştiu cum stăm cu munca. Uite, când joci la echipa naţională, Coman s-a întrecut pe sine aseară, dar scapi adversarul şi primeşti gol şi dacă îi faci lui Mirel o dată nu te mai bagă la echipa naţională. El s-a autodepăşit aseară, dar la primul gol al austriecilor, Bancu a greşit că a părăsit zona, că trebuia să fie invers, să vină să strângă Coman. Dar dacă a rămas Coman şi vezi că adversaruul se pregăteşte să dea minge lungă, pleci tu primul cu 5-4 metri şi nu mai pleacă adversarul. Tu te opreşti şi pleacă ăla. Pentru aceşti jucători trebuie muncă. Eu când erau la Craiova, unii jucători erau supăraţi şi vorbeau cu patronul şi patronul le dădea dreptate. <Cum, domne, trei antrenamente?> Eu voiam să facem treabă, să ajungem sus, ei voiau poezie, să-i batem pe Mediaş şi pe Botoşani şi gata, suntem mari", a afirmat Piţurcă.

Reprezentativa României a învins, luni seară, la Klagenfurt, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Naţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.