Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, ar fi trebuit să fie suspendat un an de către Comisia de Disciplină, după ce a afirmat că Gigi Becali influenţa convocările la echipa naţională înaintea numirii lui Christoph Daum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu mine a lucrat şi cu Iordănescu. Eu cred că se referă la Iordănescu, la mine nu. Din punctul meu de vedere, comisia trebuia să se sesizeze, să-l cheme pe domnul Burleanu, chiar dacă este preşedintele FRF, să vină să documenteze. Domnul Burleanu trebuia suspendat un an de zile dacă nu argumenta, fiindcă e o declaraţie pe care nu o poate face un preşedinte decât dacă are ceva palpabil. Gigi îl voia pe antrenorul lui la echipa naţională (n.r. - Reghecampf)", a declarat Piţurcă la Dolce Sport.

Conducerea FRF a fost numită politic, consideră Piţurcă.

"Federaţia a fost pusă politic, e foarte clar. Ştim toată lumea. Răzvan Burleanu - nu am nimic cu el, am lucrat să spunem bine, deşi mă simţeam vânat - nu are nimic în comun cu fotbalul. Nu putea să fie Burleanu niciodată preşedinte al FRF. Asta  e vina celor din fotbal. A fost impus. Ce i s-a întâmplat lui Gică Popescu depăşeşte orice limită. Cu o zi înainte de alegeri este arestat şi condamnat, nefiind vinovat. Fotbalul nu mai este condus de oameni din fotbal, iar greşeala este a noastră. Nu e normal ca oamenii care au făcut ceva pentru fotbalul românesc să fie trataţi de maniera asta. Tu, preşedinte al FRF, să tratezi un Gică Hagi sau un Gică Popescu şi să vorbeşti aşa despre ei. Cel care trebuie să conducă fotbalul românesc trebuie să fie un om de fotbal, un om de sport. Nu există termen de comparaţie (între Burleanu şi Mircea Sandu) ", a spus Piţurcă.

Ionuţ Lupescu, Cristian Chivu şi Florin Prunea ar fi potriviţi pentru funcţia de preşedinte al FRF, în opinia lui Piţurcă. 

Despre Daum, un antrenor extraordinar în opinia lui Victor Piţurcă, fostul selecţioner a afirmat că a fost primit foarte urât în România. 

"Daum a fost primit foarte urât din partea noastră. Cum să te comporţi aşa cu un om de valoarea lui Daum? A fost jignit, făcut în toate felurile, s-au luat şi de faţa lui. Este inacceptabil aşa ceva. Este un antrenor dintr-o ţară superdezvoltată fotbalistic, care a antrenat şi a obţinut performanţe. Când a venit trebuia să fie o mândrie pentru noi, nu jignit. Oamenii de fotbal care l-au jignit trebuiau să fie suspendaţi. Şi nu pe două, trei luni, pe şase luni. Daum trebuie să meargă pe drumul lui şi nu să se ia după unul, după altul", a spus Piţurcă.

Antrenorul este în litigiu cu fostul său club, Al Ittihad din Arabia Saudită. Cazul a ajuns la TAS şi Piţurcă speră să-şi primească restanţele financiare de la gruparea saudită şi să revină să pregătească echipe din Zona Golfului.

Nu se pune problema să revină în fotbalul românesc în următorii 3-4 ani, pentru că "oamenii sunt răi şi neprofesionişti", a adăugat el.

El a precizat că Anghel Iordănescu este vinovat de faptul că medicul Pompiliu Popescu de la echipa naţională. 

"Iordănescu nu mai antrenase de o lungă perioadă de timp, 8-10 ani şi spre mirarea mea a acceptat, deşi îmi spusese că nu o să accepte pentru nimic în lume (n.r. - să preia naţionala) (...) A fost o greşeală (schimbarea stafului medical), pe care a făcut-o Iordănescu. El este de vină din punctul meu de vedere. Aici a greşit Iordănescu. Şi tot el a plătit cel mai rău. Nu putea să schimbe Burleanu niciodată staful fără acceptul lui Iordănescu. Dacă eram eu puteau să vină 200.000 de Burleni. Cum să dea staful afară? Şi cred că au avut probleme din cazua asta, fiindcă era altceva Pompiliu Popescu, care este un doctor în adevăratul sens al cuvântului. Jucătorii nu au mai avut energia şi suflul necesare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.