Curtea Supremă Spaniolă a anunţat, miercuri, anularea unei condamnări împotriva fotbalistului Gerard Pique, care ar fi trebuit să plătească 2,1 milioane de euro organelor fiscale spaniole, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie 2019, fundaşul formaţiei FC Barcelona a fost condamnat să plătească peste 2,1 milioane de euro fiscului spaniol, după ce a fost găsit vinovat de fraudă privind drepturile sale de imagine. Suma era formată din 1,5 milioane de euro taxe şi impozite neachitate şi peste 600.000 de euro amendă, pentru infracţiuni ce datează din anii 2008, 2009 şi 2010.

Cea mai înaltă instanţă din Spania a precizat, într-un comunicat, că a acceptat "recursul în casaţie" în cazul jucătorului catalan. Litigiul datează din 2016, când o instanţă de contencios administrativ îl condamnase pe Pique, hotărând că acesta a "simulat" transferul drepturilor sale de imagine către firma lui, Kerad Project, pentru a plăti mai puţin impozit pe cei trei ani în cauză.

Curtea Supremă a respins judecata conform căreia Kerad Project era doar o acoperire, recunoscând munca companiei, ale cărei conturi erau gestionate de fratele lui Gerard Pique. În plus, contribuţiile pe care fotbalistul le-a făcut în Marea Britanie în timp ce juca pentru Manchester United, în 2008, ar trebui, potrivit curţii, "să fie considerate cheltuieli deductibile din veniturile din muncă” în ceea ce priveşte plata impozitului pe venit, din nou un punct de vedere opus judecăţii iniţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.