Piloţii British Airways vor fi angajaţi pentru a ajuta la îmbunătăţirea comunicării dintre oficialii partidelor din Premier League, în timpul analizelor VAR, a anunţat vineri The Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată după ce echipa FC Liverpool a avut un gol anulat în mod greşit, la începutul acestui sezon, din cauza unei gafe. Într-o prezentare adresată oficialilor din Premier League, piloţii Chris Heaven şi Pete Nataraj au subliniat nevoia de claritate şi acurateţe în comunicare, cu silabe minime şi fără limbaj informal. Jucătorul Luis Diaz, de la FC Liverpool, a avut un gol anulat greşit, pentru ofsaid, într-o înfrângere cu 1-2 suferită în faţa echipei Tottenham, în luna septembrie, după o comunicare haotică între Darren England şi Dan Cook (arbitrul VAR şi asistentul VAR) şi arbitrul de pe teren, Simon Hooper.

Înregistrarea audio a incidentului a fost întâmpinată cu critici severe la adresa procesului de luare a deciziilor şi a limbajului folosit. Prezentarea de 45 de minute a piloţilor Heaven şi Nataraj a abordat similitudinea rolurilor şi importanţa filtrării zgomotului alb, pentru a se putea obţine o claritate deplină.

După incidentul Diaz, la nivelul Premier League a fost dispusă o revizuire completă a procedurilor VAR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.