Piero Volpi, medicul echipei Inter, spune că mijlocaşul ofensiv danez Christian Eriksen a trecut cu bine toate examenele medicale la care a fost suspus de la sosirea lui la Milano, în ianuarie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volpi a precizat că Eriksen nu a contractat niciodată noul coronavirus, nu are probleme medicale cunoscute şi a trecut fără probleme fiecare examen medical de la sosirea în Italia.

"Dar vom vorbi despre asta când va veni momentul", a adăugat Volpi despre istoricul medical al lui Eriksen. "În acest moment, important este că îşi revine", a mai spus el, pentru AP.

"Suntem în contact cu federaţia daneză, cu managerul echipei, cu medicul echipei. Dar încă nu ştim nimic. Am auzit ce a spus UEFA şi suntem cu toţii fericiţi că a fost stabilizat. Dar asta este tot ce ştim", a mai declarat Volpi, sâmbătă seara.

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau.

Pe teren a intrat şi soţia jucătorului.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. 

Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient, apoi UEFA a confirmat că fotbalistul este în stare stabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.