Tehnicianul CFR Cluj, Dan Petrescu, se plânge de faptul că echipa sa va pierde jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, la intrarea în play-off-ul Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cine s-ar fi aşteptat să facem 60 de puncte în 26 de meciuri? O echipă nouă, cu un antrenor nou, într-o lună, practic, s-au cumpărat foarte mulţi jucători şi nu e uşor. Dar băieţii au muncit excelent, au respectat ce am făcut la antrenamente, au fost disciplinaţi, organizaţi şi au obţinut nişte rezultate excelente. Nici azi nu a fost uşor, a fost foarte greu, nu credea nimeni că joacă echipa de pe primul loc cu cea de pe ultimul. Ne-am chinuit , adversarul a fost organizat, bine pregătit fizic şi ne-a pus probleme. Din păcate pentru noi, de mâine o să ne trezim la realitate. Realitatea spune că avem alte puncte. O să le spun băiueţilor la antrenament că au făcut un campionat, dar nu valorează nimic în opinia mea, dacă nu avem continuitate în aceste zece meciuri. Nu mă aşteptam să facem atâtea puncte şi să pierdem atâtea puncte. Să faci 60 de puncte şi 16-17 puncte faţă de locul 4 şi poate să te prindă oricând, Toate echipele se vor bate la campionat, poate Iaşul are şansele cele mai mici, are doar 20 de puncte, e greu să le prindă pe celelalte. Dar şi Iaşul îşi va da viaţa la ficare meci şi va face puncte în play-off", a declarat Petrescu la Digi Sport.

El a explicat cum a ajuns să execute penaltiul Alexandru Ioniţă; "La ultimul meci, cu Chiajna, la 2-0, a ratat penalti Culio. Şi după meci i-am spus că avea destule goluri şi era mai bine să bată Alex, să debuteze şi el cu gol. Şi el a zis că data viitoare poate o să-l lase. El a crezut că e mai bine să bată Ioniţă. Dacă rata, meciul era greu în continuare, la 1-0 se putea întâmpla orice. La 2-0, ne-am mai liniştit. Ioniţă trebuie să facă ambele faze, să joace şi fără minge şi când o va face va fi un jucător de bază la CFR."

Petrescu spune că i-ar fi plăcut să joace cu Dinamo în play-off, dar nu poate afirma că îi pare rău că "alb-roşii" au ajuns în play-out.

"N-aş vrea să bag cuţitul în rană, nu sunt arogant, nu-mi plac chestiile astea. Nu pot să sun că-mi pare rău sau că e bine. Fiecare are ce merită. Poate atâta au meritat, dar nu ştiu dacă atâta au meritat. Problemele lor acolo au fost mari şi pentru suporterii lor e păcat. Aşa suporteri nu prea mai sunt în România azi şi ei meritau. Dar ce poţi să faci? Asta-i viaţa. Şi mie îmi plăcea să joc cu Dinamo în play-off, dar nu pot să spun că-mi pare rău. Ei problema lor, ei şi-au făcut-o, ei trebuie să o rezolve", a afirmat tehnicianul. 

Echipa CFR Cluj a învins, duminică, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Juventus Bucureşti, într-un meci din etapa a XXVI-a a Ligii I, ultima a sezonului regulat. Alexandru Ioniţă a marcat primul gol pentru CFR Cluj, echipă la care s-a transferat în această iarnă, de la Astra Giurgiu.

În minutul 66, Deac a fost faultat în careu de Băjenaru. Alexandru Ioniţă a execuat penaltiul, Drăghia a respins, dar tot fostul jucător al Astrei a ajuns primul la minge şi a marcat, pentru 2-0, după ce Omrani a deschis scorul în minutul 64.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj termină sezonul regulat pe primul loc al clasamentului Ligii I. Liderul a acumulat 59 de puncte, iar FCSB, ocupanta locului secund, are 52 de puncte în acest moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.