Peter Bonetti, fost portar el echipei Chelsea şi al naţionalei Angliei, a decedat, duminică, la vârsta de 78 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi, toţi cei de la Chelsea Football Club, suntem întristaţi să anunţăm moartea strălucitului nostru portar Peter Bonetti, care a jucat 729 de partide pentru <Blues>", a precizat clubul londonez.

Înalt de 1,77 de metri, Bonetti era supranumit "pisica", pentru plonjoanele sale acrobatice.

El a făcut parte din lotul naţionalei Angliei, campioană mondială în 1966, dar nu a jucat niciun minut. A strâns doar şapte selecţii la prima reprezentativă, fiind eclipsat de Gordon Banks şi apoi de Peter Shilton.

La Cupa Mondială din Mexic, din 1970, Bonetti i-a luat locul în poartă lui Banks, la meciul cu Germania, din sferturi, pe care Anglia l-a pierdut cu 3-2, după ce a condus cu 2-0. Aceea a fost ultima lui apariţie în poarta naţionalei engleze.

Cu Chelsea, el a cucerit Cupa Ligii în 1965, Cupa Angliei, în 1970 şi Cupa Cupelor, în 1971. Numai Ron Harris a jucat mai multe meciuri la Chlesea ca Bonetti, 795.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.