Autorităţile argentiniene au dispus, marţi, percheziţionarea casei şi a cabinetului psihiatrului care l-a tratat pe Diego Maradona, Agustina Cosachov, în cadrul anchetei care investighează cauzele morţii fostului fotbalist, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta a fost autorizată de judecător pentru a clarifica posibila implicare a psihiatrului în moartea argentinianului.

Vorbind la canalul TN, avocatul psihiatrului, Vadim Mischanchuk, a declarat că aceste percheziţii sunt "măsuri de rutină", în toate cazurile legate de malpraxis profesional, în care obiecte precum telefoanele mobile şi computerele sunt colectate pentru a "reconstrui" istoricul medical al pacientului.

"Clientul meu este calm în ceea ce priveşte deciziile medicale pe care le-a luat", a spus avocatul, adăugând că, marţi după-amiază, se va întâlni cu reprezentanţi ai Parchetului.

Cu două zile în urmă, aceeaşi autoritate judiciară a ordonat percheziţionarea locuinţei şi a cabinetului neurochirurgului Leopoldo Luque, cel care l-a operat pe creier pe Maradona, urmărind să stabilească dacă a existat vreo neglijenţă în jurul morţii fostului fotbalist. Luque a fost, luni dimineaţă, la Parchet, dar nu i-a fost luată nicio declaraţie, deoarece nu a fost acuzat oficial de vreo acţiune greşită.

Maradona, care fusese internat la începutul lunii trecute la două unităţi sanitare, suferind de anemie, deshidratare şi având un hematom la creier, pentru care a fost operat în cele din urmă, a murit din cauza unui stop cardiac într-o casă de la periferia oraşului Buenos Aires.

Fostul fotbalist a fost externat de la clinica Olivos, în care a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier la 11 noiembrie, şi din acel moment până la deces a locuit într-o casă din interiorul unui complex privat.

Joi, Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona, a lansat acuzaţii grave şi a cerut o anchetă amănunţită, în urma decsesului fostului campion mondial.

"Astăzi este o zi de durere profundă, de tristeţe şi reflecţie. Simt în inima mea pierderea unui prieten pe care l-am onorat cu loialitate până în ultima zi. Înmormântarea trebuie să fie un moment intim şi familial. Conform spuselor procurorului din San Isidro, este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge, a fost o idioţenie criminală. Acest fapt nu trebuie să treacă neobservat şi vă rog să investigaţi până la sfârşit. După cum mi-a spus Diego: <Eşti soldatul meu, care lucrează fără milă>", a afirmat avocatul, într-un comunicat.

Maradona a decedat, la 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.