Tehnicianul Alexandru Pelici a declarat, joi, că pentru FC Hermannstadt este istorie că a ajuns în finala Cupei României, subliniind că echipa sa a demonstrat că în fotbal se poate orice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Plecând de la organizarea clubului, a tuturor lucrurilor care pot aduce performanţă, există muncă, modestie şi hărnicie. Astea sunt ingredientele succesului nostru. E un an frumos la Sibiu. E istorie deja, am ajuns în finala Cupei României. O echipă din Sibiu nu a ajuns niciodată în finala Cupei. Ştiam că vom avea ocazii şi am speculat spaţiile avute. Fotbalul ne-a arătat că se poate orice. Nimeni nu ne dădea nicio şansă, nici când am picat cu Voluntari. Ce să mai vorbim de Steaua? Ne vom juca şansa şi în faţa Craiovei. Pornim cu şansa a doua, e o echipă care s-a luptat la titlu. Sperăm să avem fanii lângă noi. Cu siguranţă, Craiova îi va avea", a spus Pelici, după meci, informează digisport.ro.

După aproape patru decenii, o echipă din liga a doua va juca din nou finala Cupei României. În sezonul 1981/1982, FC Baia Mare a jucat finala Cupei României, deşi evolua în Divizia B. Băimărenii au pierdut în ultimul act, 2-3 cu Dinamo.

Formaţia FC Hermannstadt, din Liga II, s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Gaz Metan Mediaş, în returul semifinalelor competiţiei. În tur, FC Hermannstadt s-a impus, scor 1-0.

Pentru Gaz Metan au marcat Popovici (6) şi Caiado (78), iar pentru FC Hermannstadt au punctat Blănaru (11), Petrescu (28) şi Sîrghi (31 - autogol).

În finala Cupei României, FC Hermannstadt va întâlni, la 27 mai, echipa CS Universitatea Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.